Siirry pääsisältöön

Videot

Villasukkiin sointuvat kirppislöytöhuivit

Taannoin kirjoitin lähinnä kuvapostauksen tämän syksyn  sukkasadostani.  Noista sukista on nyt kaksi paria noussut suosikeikseni. Syy tähän on se, että minulla on niihin kivasti sopivat huivit, kumpikin niistä jo aikoja sitten tehtyjä kirppislöytöjä. Huivien sointuvuus sukkiin oli täysin sattumaa, yhtenä päivänä vain järjestelin farkkuhameesta tehtyä  huivikoriani  ja löysin nämä kaksi huivia. Niin sitä tekee löytöjä omasta vaatehuoneestaan!

Hämäläisen pyllytin

En koskaan ole aallon harjalla muodissa, joten tämänkin viime talven käsityöhitin pyllyttimen sain aikaiseksi vasta nyt. Perustelen toki asiaa sillä, että olen hämäläinen, joka syttyy uutuuksista vasta niiden vanhettua jo hyvän tovin. Joten nimesinpä tämän käsityötekeleeni "Hämäläisen pyllyttimeksi".

Sain viime kevättalvella tuttavaltani ison pussillisen pieniä jämälankakeriä, joista en oikein tiennyt mitä neuloa. Kerin lankanyttyrät kahdeksi isoksi keräksi ja ajattelin tehdä räsymattosäärystimet. Langat olivat kuitenkin keskenään hyvin eri paksuisia, ja aloin pelätä, kuinka ne käyttäytyisivät pesussa: kutistuisiko tai huopuisiko joku lanka tehden näin säärystimistä sellaiset, ettei niitä saa vedettyä jalkaan enää. 

Jämälankakerät jäivät kuukausiksi lojumaan, kunnes näin syksyn tullen innostuin kokeilemaan, josko keristä riittäisi pyllyttimeen. Loin 100 silmukkaa kaksinkertaisella langalla pyöröpuikoille numero 5,5. Neuloin aina oikein neulosta niin kauan kuin lankaa riitti. Pyllyttimen helmaan tein vielä kaksinkertaisella Seiskaveikalla muutaman kerroksen helmineuletta, jotta pyllytin ei rullaudu. Kiristimeksi vyötärölle neuloin valkoisella langalla vyön, jonka vain pujottelin paikoilleen. Lankaa tähän pyllyttimeen meni noin 250 grammaa. 


Nurjalla puolella on hurja määrä solmuja,
mutta niitähän ei kukaan sieltä näe.Kommentit

Suositut tekstit