Siirry pääsisältöön

Videot

Isosta huivista "Audrey Hepburn" -poncho

Musta puuvillainen "saa ottaa" -laatikosta löytynyt huivi oli jäänyt minulla vähälle käytölle. Syynä siihen oli se, että huivi oli suuri, "pashmina" -huivien kokoluokkaa, mutta materiaalinsa vuoksi se ei oikein toiminut: lämmittämään se oli liian kylmä ja auringolta suojaamaan liian kuuma.  Olin hylännyt huivin kangaslaatikkooni odottamaan ideaa. Paljon käyttämäni  "Audrey Hepburn" -liehukepaita  kului nyppyiseksi ja pelastin siitä yhä hyvässä kunnossa olevan printin tuunauskäyttöön. Pidän kovasti kaikenlaisista kaapumaisista loippanoista ja nytpä sitten ompelin mustasta huivista "Audrey Hepburn" -ponchon.  

Hämäläisen pyllytin

En koskaan ole aallon harjalla muodissa, joten tämänkin viime talven käsityöhitin pyllyttimen sain aikaiseksi vasta nyt. Perustelen toki asiaa sillä, että olen hämäläinen, joka syttyy uutuuksista vasta niiden vanhettua jo hyvän tovin. Joten nimesinpä tämän käsityötekeleeni "Hämäläisen pyllyttimeksi".

Sain viime kevättalvella tuttavaltani ison pussillisen pieniä jämälankakeriä, joista en oikein tiennyt mitä neuloa. Kerin lankanyttyrät kahdeksi isoksi keräksi ja ajattelin tehdä räsymattosäärystimet. Langat olivat kuitenkin keskenään hyvin eri paksuisia, ja aloin pelätä, kuinka ne käyttäytyisivät pesussa: kutistuisiko tai huopuisiko joku lanka tehden näin säärystimistä sellaiset, ettei niitä saa vedettyä jalkaan enää. 

Jämälankakerät jäivät kuukausiksi lojumaan, kunnes näin syksyn tullen innostuin kokeilemaan, josko keristä riittäisi pyllyttimeen. Loin 100 silmukkaa kaksinkertaisella langalla pyöröpuikoille numero 5,5. Neuloin aina oikein neulosta niin kauan kuin lankaa riitti. Pyllyttimen helmaan tein vielä kaksinkertaisella Seiskaveikalla muutaman kerroksen helmineuletta, jotta pyllytin ei rullaudu. Kiristimeksi vyötärölle neuloin valkoisella langalla vyön, jonka vain pujottelin paikoilleen. Lankaa tähän pyllyttimeen meni noin 250 grammaa. 


Nurjalla puolella on hurja määrä solmuja,
mutta niitähän ei kukaan sieltä näe.Kommentit

Suositut tekstit