Siirry pääsisältöön

Videot

1FC Union Berlin vs Hertha Berlin 6.8.2022 - Berliinin derbyn asuni

Lauantaina, elokuun kuudentena, koitti päivä jota olin odottanut kuin kuuta nousevaa siitä lähtien kun 1FC Union Berlin nousi Bundesliiga ykköseen: Berliinin derby Union vastaan Hertha ja minulla oli lippu kyseiseen peliin!  Olemme mieheni kanssa molemmat Unionin kannattajajäseniä, jäsenyys maksaa kymmenen euroa kuukaudessa, mutta ilman jäsenyyttä ei käytännössä ole mahdollisuutta saada lippuja peleihin. Eikä jäsenyyskään lippua takaa: Stadion an der Alten Förstereille mahtuu noin 22 000 katsojaa, joista 10 000 paikkaa on kausikorttilaisilla. Vieraskannattajille on varattu oma kiintiönsä lipuista, kuten tietenkin myös lehdistölle, jäljelle jääviin paikkoihin sitten arvotaan osto-oikeus jäsenten kesken. Käytännössä homma toimii siten. että Union ilmoittaa, milloin lipun haluavat jäsenet saavat osallistua arvontaan. Osto-oikeuden haluava jäsen osallistuu arvontaan henkilökohtaisen Union-asiakastilinsä kautta. Muutamien päivien kuluttua sähköpostiin saapuu tieto, onko voittanut vaiko ei.

T-paitatuunaus "päärynälle" sopivaksi

Parin euron hintainen kirppislöytö, jota kutsun nimellä "Stars and stripes" -pusero, oli sovittamatta tehty ostos: luotin paidan kokomerkintään enkä vaivautunut jonottelemaan sovituskoppiin. Ja kuinkahan taas jälleen kerran kävi! Pusero olikin miesten mallia ja kapeni helmaa kohti, lienee siis tarkoitettu housujen sisällä pidettäväksi. No, eihän tällainen malli sitten alkuunkaan istunut meikäläisen päärynavartalolle. 

Harmitti, tietenkin, ja pusero lojui kaapissa kuukausitolkulla, kuvittelin kai kutistuvani siihen. Annoin eilen periksi ja tuunasin puseron helmastaan leveämmäksi simppelisti ompelemalla sivuihin mustat kolmiokaistaleet.

Kommentit

Suositut tekstit