Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Bandanahuivilla tuunattu t-paita

Vuosia sitten sisareni kävi Jenkkilässä ja toi minulle sieltä tuliaisina pinon bandanahuiveja - olivat kuulemma maksaneet taalan kappaleelta. Läheskään kaikkia huiveja en ole käyttänyt ja sisareni sanoi, ettei pahastu jos leikkelen huiveja tuunaustarkoituksessa.

Halusin käyttää mustapohjaista bandanaa hiuksissa, mutta inhoan monelle taitteelle käänneltyä huivipötikkää päätä puristamassa. Päädyin leikkaamaan huivin keskeltä viistosti sopivan palan hiushuiviksi. Bandanasta jäi siis reippaasti kangasta yli ja ompelin huivinpalaset mustan t-paidan hihoihin. Paidan helmaa tuunasin vielä leikkaamalla sen hapsulliseksi. 


Bandanan keskeltä leikattu hiushuivi.

Hiushuivista yli jääneet palat.

Tylsä musta t-paita.

Hihoihin piristykseksi bandanakangasta.

Paidan helmaan lopuksi hapsut.
Kommentit

Suositut tekstit