Siirry pääsisältöön

Videot

Räsymattoliivi jämälangoista

Viime vuonna sain tuttavaltani suuren määrän jämälankoja, joista osa oli hyvinkin pieniä lankanyttyröitä. Aiemmin olen tehnyt näistä langoista  pyllyttimen  ja nyt neuloin niistä 750 grammaa painavan liivin. Neuloin liivin kaksinkertaisella langalla puikoilla numero 5,5. Tein "ainaoikein" neuletta. Alunperin ajatuksenani oli tehdä villatakki, mutta koska tuotos oli jo liivinä painava luovuin villatakki-ideasta. Koska liivistä tuli hyvin räsymattomainen lisäsin sen helmaan vielä luonnonvalkoiset hapsut mattolookia korostamaan.  Liivin alle mahtuu toppatakkikin! Huopahattuja  tulee toivon mukaan käytettyä liivin kanssa.

Farkkupaita + alushousut = hame & hiushuivi

Vanha, ohutta farkkukangasta oleva pitkähkö paita oli roikkunut vaatekaappini rekissä jo vuosia. Se mahtui kyllä päälleni, mutta en vain enää pitänyt puserosta. Ystävältäni olin taannoin saanut kahdet sekä hänelle että minulle väärän kokoiset, käyttämättömät alushousut, joista toiset olin jo käyttänyt tähän hametuunaukseen.

Päätin tehdä jäljellä olevista alushousuista ja farkkupaidasta hameen. Leikkasin pikkuhousuista haaraosan pois, samoin leikkasin paidasta yläosan pois. Tämän jälkeen vain yhdistäminen ompelemalla yksi sauma ja hame oli valmis.

Farkkupaidasta jäljelle jääneestä kankaasta ompelin pitkän hiushuivin, jonka voi solmia rusetille. Tällaisen huivin olen tehnyt aiemmin punaisena, siitä postaus löytyy täältä.


Kommentit

Suositut tekstit