Siirry pääsisältöön

Videot

1FC Union Berlin vs Hertha Berlin 6.8.2022 - Berliinin derbyn asuni

Lauantaina, elokuun kuudentena, koitti päivä jota olin odottanut kuin kuuta nousevaa siitä lähtien kun 1FC Union Berlin nousi Bundesliiga ykköseen: Berliinin derby Union vastaan Hertha ja minulla oli lippu kyseiseen peliin!  Olemme mieheni kanssa molemmat Unionin kannattajajäseniä, jäsenyys maksaa kymmenen euroa kuukaudessa, mutta ilman jäsenyyttä ei käytännössä ole mahdollisuutta saada lippuja peleihin. Eikä jäsenyyskään lippua takaa: Stadion an der Alten Förstereille mahtuu noin 22 000 katsojaa, joista 10 000 paikkaa on kausikorttilaisilla. Vieraskannattajille on varattu oma kiintiönsä lipuista, kuten tietenkin myös lehdistölle, jäljelle jääviin paikkoihin sitten arvotaan osto-oikeus jäsenten kesken. Käytännössä homma toimii siten. että Union ilmoittaa, milloin lipun haluavat jäsenet saavat osallistua arvontaan. Osto-oikeuden haluava jäsen osallistuu arvontaan henkilökohtaisen Union-asiakastilinsä kautta. Muutamien päivien kuluttua sähköpostiin saapuu tieto, onko voittanut vaiko ei.

Farkkupaita + alushousut = hame & hiushuivi

Vanha, ohutta farkkukangasta oleva pitkähkö paita oli roikkunut vaatekaappini rekissä jo vuosia. Se mahtui kyllä päälleni, mutta en vain enää pitänyt puserosta. Ystävältäni olin taannoin saanut kahdet sekä hänelle että minulle väärän kokoiset, käyttämättömät alushousut, joista toiset olin jo käyttänyt tähän hametuunaukseen.

Päätin tehdä jäljellä olevista alushousuista ja farkkupaidasta hameen. Leikkasin pikkuhousuista haaraosan pois, samoin leikkasin paidasta yläosan pois. Tämän jälkeen vain yhdistäminen ompelemalla yksi sauma ja hame oli valmis.

Farkkupaidasta jäljelle jääneestä kankaasta ompelin pitkän hiushuivin, jonka voi solmia rusetille. Tällaisen huivin olen tehnyt aiemmin punaisena, siitä postaus löytyy täältä.


Kommentit

Suositut tekstit