Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Päivän asu kirppislöydöistä: neulepaidat ja Marilaukku

En ole koskaan tehnyt "päivän asu" -postausta koska en saa kuvattua vaatteita ylläni ja lattialle levitettyinä "päivän asu" näyttää mielestäni vaatemytyltä. Päätin  kuitenkin kokeilla asun kuvaamista lattialla, sillä oikeastaan tässäkin postauksessani on laukku se tärkein tekijä, vaatteet tulivat valituiksi sen mukaan. Asuun kuuluu vielä tummansiniset perusfarkut, mutta niitä en katsonut aiheelliseksi sommitella kuvaan.

Neuleet ovat kirppislöytöjä: oranssinpunainen "liehukeneule" on vuosien takainen kirppilöytö Hervannan Uffilta tasarahapäivien loppupuolelta. Laminaattilattiamme värinen, ihanan pehmeä beige neule on uusi löytö parin viikon takaa Hervannasta myöskin, mutta itsepalvelukirppikseltä, hintaa neuleella oli neljä euroa.

Ja sitten se laukku: aah, niin ihana löytö Moron peräkonttikirppikseltä Tampereen Keskustorilta yli kymmenen vuoden takaa. Laukku oli "kallis" - maksoin siitä 15 euroa - mutta se oli ostaessani uutta vastaavassa kunnossa. Olen käyttänyt laukkua niin paljon, että siinä ollut lyhyt kantohihna ehti jo hajoamaan ja korvasin hihnan pidemmällä. Laukussa koristeena oleva musta 1FC Union Berlinin avaimenperä on mieheni, hän sai sen kerran Berliinissä pelissä lahjaksi eräältä Unionin kannattajalta. Paksua mustaa nahkaa oleva metallikoristeinen avaimenperä on kuitenkin aivan liian suuri ja painava alkuperäiseen käyttötarkoitukseena ja sain mieheltäni luvan laittaa sen koristeeksi laukkuuni.


Kommentit

Suositut tekstit