Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Ilvespipot: tuunattua ja korjattua

Omistan useammankin Ilveksen pipon, joista ahkerimmassa käytössä olleet valkoinen ja harmaa olivat korjauksen tarpeessa. Valkoinen pipo oli mennyt takasaumasta niskan kohdalta rikki ja lisäksi pipon reuna oli kellastunut eikä lähtenyt pesussa puhtaaksi. Harmaa pipo puolestaan oli oudolla tavalla lörpähtänyt reunoistaan, mikä sai pipon näyttämään todella rumalta. 

Korjasin molemmat pipot ompelemalla niihin resorit; harmaaseen pipoon mustan ja valkoiseen harmaan. Ennen resoreiden ompelua muotoilin molempia Beanie -mallisia pipoja leikkaamalla niitä hieman takaosastaan. Molempien pipojen kohdalla olin tyytyväinen lopputulokseen; ne pelittävät vielä ulkoillessa, mutta peliä katsomaan en näistä kumpaakaan enää kelpuuta. 

Ja sitten se tuunattu pipo, joka on ensimmäinen ostamani Ilveksen pipo. Siihen kiinnitin jo heti uutena kaulakorusta irroitetun kruunun. Miksikö? No tietenkin 'Cos we are the Kings!

Kommentit

Suositut tekstit