Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Kirppislöytönä vanhat korvakorut alkuperäislaatikossaan

Ihastelin sieviä kukkakorvakoruja monta kuukautta sitten itsepalvelukirppiksellä Tampereen Koivinstonkylässä. Erityisesti minua kiehtoi se, että hennot keramiikkakorut olivat myynnissä alkuperäisessä, vanhalta näyttävässä rasiassaan. En kuitenkaan ostanut korvakoruja, sillä kukkaset eivät välttämättä ole ihan niin ominta tyyliäni.

Muutama viikko sitten kiertelin itsepalvelukirppiksellä Hervannassa. Ja mitäpä bongasin eräästä pöydästä: tutut vaaleanpunaiset kukkakorvikset! Vanhan rasian kylkeen oli kertynyt nippu päällekkäin liimattuja itsepalvelukirppisten hintalappuja, ties monellako myyntipöydällä korut olivat jo olleet. Viimeisimmän lapun hinta oli 4 euroa - ja myyntipöydässä oli -50% alekyltti. Hinnaksi jäi siis enää 2 euroa enkä voinut jättää korvakoruja ostamatta.

Kotona tutkin korujen rasiaa: valmistaja oli "Good Intentions Ltd" ja valmistuspaikka Mid Wales. Pienen googlettelun jälkeen löysin kyseisen firman; he valmistavat yhä koruja, mutta kirppikseltä ostamaani mallia heillä ei enää ollut. Korujen kerrottiin olevat käsinmaalattuja ja kestävän kevyen pesun. Inspiraation yritys saa Walesin kukista. Harmillisesti heidän sivuillaan ei kerrottu, kuinka vanha yritys on, mutta yhteydenottolomake löytyi - kenties laitan heille tiedustelua muistavatko he kirppikseltä ostamani mallin.

Itsepalvelukirppiksillä on mielestäni pieni ongelma siinä, että ei pysty juttelemaan myyjän kanssa. Olisin mielelläni halunnut kuulla, kuinka kukkakorvikset aikoinaan kulkeutuivat Suomeen. Oliko joku kenties matkoilla Walesissa ja osti korut itselleen matkamuistoksi vaiko toiko ne joku tuliaisina sieltä? Sitä tarinaa ei koskaan saa selville.

Kommentit

Suositut tekstit