Siirry pääsisältöön

Videot

Muuton keskellä virkattu pikkulaukku

Huh, edellisestä postauksesta on vierähtänyt yli kolme kuukautta, mutta siihen on syynsä: päätimme tammikuussa muuttaa 70 neliöisestä rivitaloasunnostamme 36 neliöiseen kerrostaloasuntoon! Asuinneliöt siis käytännössä puolittuivat ja sehän on tiennyt melkoista tavaroiden downshiftaamista, joka on vienyt - ja vie edelleenkin - kaiken ylimääräisen ajan.  Palmusunnuntaina havahduin siihen, että eletään jo pääsiäisen aikaa ja päätin, että teen edes jonkin pienen käsityön. Löysin erivärisiä Seiskaveikan purkukeriä, joista yleensä olen neulonut leikkihiiriä kissoille, mutta nyt kissat saivat jäädä nuolemaan tassujaan ja itsekkäästi virkkasin pienen isoäidinneliölaukun kännykkälaukukseni. En pidä siitä, että virkatut laukut venyvät kovasti, ja kokeilin ryhdistää virkkuutyötä yhdistämällä Seiskaveikan pariksi valkoista kalastajanlankaa. Se tuntui auttavan, laukusta tuli mielestäni jämäkkä.  Kiinnitin laukkuun myös ohuen valkoisen puuvillavuorin, jotta kännykän kulmat eivät törröttäisi ulos vir

Sateisen päivän asu: sienihuppari kirppikseltä

Ostin taannoin itsepalvelukirppikseltä kahdella eurolla ihastuttavaa sienikangasta olevan hupparin. Puserossa oli kokomerkintä XL jonka perusteella arvelin sen olevan tehdastuotantoa. Kotona tarkempi tutkiskelu sai minut tekemään päätelmän, että huppari olisi kuitenkin taitavan ompelijan itse tekemä. Edulliselle kahden euron hinnallekin löytyi selitys: kankaassa oli tekovirhe (valkoinen raita), mutta onneksi se jää kokolailla piiloon hupparin taskun alle.

Ajattelin säästellä puseron käyttöä sienikauteen, mutta en malttanut, vaan valitsin sen tänään sateisen päivän asukseni yhdessä vihreiden collegehousujen ja vaaleanpunaisen Muumi-hatun kanssa. Kalastava Muumi -hattu on alennusmyyntiostos toissasyksyltä: sain 17 euroa maksaneen hatun päivittäistavaramyymäläni alelaarista vain viidellä eurolla!






Kommentit

Suositut tekstit