Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

Clash-poncho ja Marimekon pussukka olkalaukkuna

Ystäväni tietää, että olen ollut Clash-fani jo ammoiselta kasarilta, joten hän lahjoitti minulle käytetyn, kierrätykseen menossa olleen Clash t-paidan. Mutta voi-voi, paita oli minulle aivan liian pieni. Eipä siis muuta kuin sakset käteen ja tuunaamaan - jälleen kerran - paidasta poncho. 

Leikkasin paidasta hihat pois ja sivut auki. Minulla on ollut suuri pinkki huivi, jonka olen pienentänyt puolittamalla sen. Käytin huivin ylijäämäkankaan tähän ponchotuunaukseen koska väri sopi paidassa olevaan Clashin logoon. Ompelin pinkkiä kangasta sivuihin ja kädentiet vahvistin kanttaamalla. 

Marimekon Roadie-sarjan "Take me too" -pussukka on ollut paljon käytössäni pikkulaukkuna, sillä siihen on helppo napsauttaa olkahihna lainaksi jotain toisesta laukusta. Nyt hihnaksi löytyi juuri sopivan passeli pinkki versio, ja vieläpä nykymuodin mukaisesti leveä hihna.








Kommentit

Suositut tekstit