Siirry pääsisältöön

Videot

Punavalkoinen virkattu baskeri

Olen pitkään halunnut virkata baskerin, googlettanut ties kuinka monta baskerin virkkausohjetta, mutta olen niitä ihmisiä jotka eivät ymmärrä yksinkertaistakaan virkkausohjetta. Niinpä ryhdyin puuhaan ihan kokeilemalla.  Yrityksen ja erehdyksen kautta sain kolmannella kerralla baskerista mieleiseni. Ensimmäinen versio näytti ryppyiseltä pölyrätiltä -> purkuun. Toisesta versiosta tuli liian pieni -> purkuun. Kolmas kerta toden sanoi, onnistuin vihdoin! En edes yritä kirjoittaa ohjetta kuinka baskerin tein. Pyörylän virkkasin pylväillä, vaihdoin langan väriä joka kerroksella ja aloitin kaventamiset kun olin saanut aikaiseksi 20 kerrosta. Sitten vain sovittelin, koska oli päähän sopiva. 

Isoäidinneliöistä virkattu mukinpidike

Virkkasin punaisesta ja valkoisesta akryylilangasta mukinpidikkeen mittojen mukaan 1FC Union Berlinin Stadionilla käytettävään juomamukiin. Tein kaksi isoäidinneliötä, jotka yhdistin, pohjaksi virkkasin pyörylän. Kaulanauhan tein neulomalla kuusi silmukkaa puikoilla "putkiloneulosta". 

Stadionilla käytettävissä muovimukeissa on euron pantti, jonka saa pois palauttaessaan mukin. Osa mukeista on täysin kuviottomia, pelkkiä harmaanvalkoisia muovimukeja, mutta osa on painatettu, ja näitä kappaleita usein keräillään, yksinkertaisesti vain jätetään palauttamatta ja viedään kotiin. Tämä on aivan sallittua toimintaa, itse olen vuonna 2016 metsästänyt Stadionilla Unionin 50-vuotisjuhlavuoden painatuksella olevaa mukia - ja olutkioskin ystävälliset myyjät etsivät sitä minulle kaikkien mukien joukosta yli kymmenen minuuttia! Juomani laskettiin kyseiseen mukiin ja euron pantilla sain sen kotiini.Kommentit

Suositut tekstit