Videot

SWAP! Vaatteidenvaihtotapahtumasta tekemäni löydöt

Huomasin sattumalta, että Tampereen Tullikamarilla oli tänään, sunnuntaina 18.9.22, SWAP! vaatteidenvaihtotapahtuma. Pakkasin kassiin yhdeksän itselleni sopimatonta vaatekappaletta ja lähdimme puolen päivän aikaan mieheni kanssa käymään tapahtumassa. 

Paikan päällä Tullikamarilla oli pieni jono ulos asti, mutta se veti nopeasti. Ilman lahjoitettavia vaatteita tapahtumaan olisi päässyt jonon ohi ja saanut kolme kappaletta SWAP! "ostoseteleitä". Homma toimi siten, että tapahtumaan tuodusta vaatteesta sai ovella vastaanottopisteestä "ostosetelin", jolla sai sitten lunastaa itselleen uuden vaatteen tapahtumasta. Lahjoitettavaksi tuotujen vaatteiden määrää ei ollut rajoitettu, mutta "ostoseteleitä" sai maksimissaan kymmenen kappaletta. 

Tapahtumassa oli mahdollisuus sovittaa vaatteita, mutta olin jo kotona mitannut vyötärönympärykseni ja ottanut mittanauhan mukaan käsilaukkuuni. Löytäessäni sopivan näköisiä housuja mittasin niiden ympäryksen selvittääkseni sopivatko ne minulle ja vältyin sovituspaikan pitkältä jonolta. Puserokokoni tiesin, ja takkien sovittamiseen ei sovituskoppia tarvinnut muutoinkaan.

"Ostin" SWAP!-seteleillä tapahtumasta samettihameen, farkut, vuorittoman takin, t-paidan ja pitkähihaisen puseron. Kotona sovitin hametta ja farkkuja ylleni ja ne olivat juuri sopivan kokoisia, eli mittanauhatemppuni toimi! Myös puserot olivat passeleita ja takkia olin sovittanut jo paikan päällä. Mieheni puolestaan löysi itselleen farkut, shortsit, verkkarit ja paidan.

Kommentit

Suositut tekstit