Siirry pääsisältöön

Videot

Punavalkoinen virkattu baskeri

Olen pitkään halunnut virkata baskerin, googlettanut ties kuinka monta baskerin virkkausohjetta, mutta olen niitä ihmisiä jotka eivät ymmärrä yksinkertaistakaan virkkausohjetta. Niinpä ryhdyin puuhaan ihan kokeilemalla.  Yrityksen ja erehdyksen kautta sain kolmannella kerralla baskerista mieleiseni. Ensimmäinen versio näytti ryppyiseltä pölyrätiltä -> purkuun. Toisesta versiosta tuli liian pieni -> purkuun. Kolmas kerta toden sanoi, onnistuin vihdoin! En edes yritä kirjoittaa ohjetta kuinka baskerin tein. Pyörylän virkkasin pylväillä, vaihdoin langan väriä joka kerroksella ja aloitin kaventamiset kun olin saanut aikaiseksi 20 kerrosta. Sitten vain sovittelin, koska oli päähän sopiva. 

Mukilöytöjä lasinkeräyksestä

Ulkoillessani kurkistan aina reitilleni sattuviin metallinkeräysastioihin sillä keräilen peltirasioita. Omalla asuinalueellani metallin ja lasin keräys on yhdistetty samaan, suureen astiaan; materiaalit erottaa toisistaan väliseinä, joten kannen aukaistuaan näkee molempiin lohkoihin. 

Eilisellä kävelylenkilläni silmiini osui erään lajittelupöntön lasipuolelta kolme keramiikkamukia. Niitähän ei muuten edes saa laittaa lasinkeräykseen! Kaivelin mukit esiin - ja ne kaikki olivatsiistejä ja ehjiä. Vaikka kotini astiakaappi pursuaa, otin mukit silti mukaani, sillä ne olivat niin hauskoja. Kalamukille on jo uusi sijoituspaikka tiedossa, se viedään mieheni kalastusta harrastavalle sukulaiselle. Mustikkamukin annan mahdollisesti innokkaalle marjastajaystävälleni ja punavalkoinen Espanjamuki, no sehän on pakko pitää itse, koska punavalkoisuus on taloudessamme aina tapetilla oleva väriyhdistelmä (1 FC Union Berlinin värit).


Kommentit

Suositut tekstit