Siirry pääsisältöön

Videot

Punavalkoinen virkattu baskeri

Olen pitkään halunnut virkata baskerin, googlettanut ties kuinka monta baskerin virkkausohjetta, mutta olen niitä ihmisiä jotka eivät ymmärrä yksinkertaistakaan virkkausohjetta. Niinpä ryhdyin puuhaan ihan kokeilemalla.  Yrityksen ja erehdyksen kautta sain kolmannella kerralla baskerista mieleiseni. Ensimmäinen versio näytti ryppyiseltä pölyrätiltä -> purkuun. Toisesta versiosta tuli liian pieni -> purkuun. Kolmas kerta toden sanoi, onnistuin vihdoin! En edes yritä kirjoittaa ohjetta kuinka baskerin tein. Pyörylän virkkasin pylväillä, vaihdoin langan väriä joka kerroksella ja aloitin kaventamiset kun olin saanut aikaiseksi 20 kerrosta. Sitten vain sovittelin, koska oli päähän sopiva. 

Avaimenperästä riipus ja kirppislöytönä yhteensopivat korvikset

Sain viime syksynä lahjaksi "Ampelmann-tyttö" avaimenperän, jossa on 1FC Union Berlinin logo. "Ampelmann" on itä-Berliinin puolella käytössä oleva kevyen liikenteen liikennevaloukko, josta on tullut suosittu hahmo matkamuistotuotteissa ja siitä on tehty myös saparopäinen tyttöversio.

En raaskinut naarmuttaa vaaleanpunaista "liikennevalotyttöä" avaimenperänä, vaan tein siitä riipuksen pujottamalla siihen valkoisen nahkanauhan. Harmillisesti minulla ei ollut uutta valkoista nahkanauhaa enkä saanut sellaista mistään ostettuakaan, joten jouduin tyytymään käytettyyn nauhaan toisesta korusta.

Hiljattain löysin kirppiskierroksellani sievät vaaleanpunaiset korvakorut, jotka olivat samansävyiset "liikennevalotytön" kanssa. Korviksissa on hopeiset koukut ja hopeapitoisuusleiman lisäksi niissä on valmistajan leima, joka valitettavasti on niin pieni, etten saa siitä selvää. Korvisten hinta oli 3,50 euroa ja kassalla kävi iloinen yllätys: kyseisen pöydän tuotteet olivat -50 % alennuksessa, joten hinnaksi jäi vain 1,75 euroa.

Kommentit

Suositut tekstit