Siirry pääsisältöön

Videot

Muutto 70 neliön rivarista 36 neliön kerrostaloasuntoon vaati tavaroiden karsimista

Tammikuussa päätimme muuttaa pois 70 neliöisestä rivitalokolmiostamme, sillä löysimme kerrostaloasunnon alueelta, jonne olimme haluneet jo jonkin aikaa. Muuttoon sisältyi vain yksi "pienehkö" miinus: asunto olisi kooltaan vain 36 neliötä. Pohdittuamme asiaa totesimme, että uudessa asunnossa on niin paljon plussaa, että muutto kannattaa; on vain downshiftattava tavaramäärää.  Vanhassa asunnossamme oli kolmen kuukauden irtisanomisaika ja jouduimme väkisin olemaan "kahden asunnon loukossa" lähes kaksi kuukautta. Se aika tuli tarpeeseen: aloitimme tavaroiden pois myymisen jo tammikuussa, mutta vaikka saimme tehtyä kauppoja lähes päivittäin, jäi paljon vielä tungettavaksi uuteen asuntoon. Tavaraa karsittiin rankalla kädellä: uuteen asuntoon vietiin vanhan asunnon huonekaluista vain kaksi ruokapöydän tuolia, kaksi kuppituolia jotka toimivat sekä sisällä että lasitetulla parvekkeella, keinutuoli, pieni lipasto, kirjahylly ja kaapisto, jonka päällä tv on. Lisäksi löysimme &

Ikea-hack: vilteistä poncho

Ompelin ystävälleni kotoiluun - ja mahdollisten sähkökatkojen varalle - lämpimän, pitkän fleeceponchon kahdesta Ikean viltistä. Tämä "Ikea-hack poncho" valmistui ompelemalla neljä suoraa saumaa plus kaula-aukon huolittelusauma.

Ostin kaksi 120 cm x 160 cm kokoista siniharmaata fleecevilttiä ja ompelin ne yhdestä reunasta kiinni toisiinsa jättäen 35 cm:n kokoisen päänaukon, jota avarsin saksilla hieman. Sivuistaan ompelin viltit kiinni toisiinsa 35 cm:n matkalta 25 cm:n etäisyydeltä reunasta. Lopuksi huolittelin kaula-aukon.

En joutunut leikkaamaan kangasta lainkaan pois, sillä ystäväni on lähes 180 cm pitkä kuten kuvan malli. Vilttien ylä- ja alareunan piparkakkureunuksetkin jäivät kivoiksi yksityiskohdiksi poncon sivuille.









Kommentit

  1. Onpa hieno idea, varmasti pysyy lämpimänä.

    VastaaPoista
  2. Kyllä, lämmin on, ystävä soitteli ja pyysi tekemään vielä toisen, punaisen "fleecekaftaanin" jouluksi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit