Siirry pääsisältöön

Videot

Kierrätyslöytöjen joulukalenteri 2022

Huomenna alkaa joulukuu - ja blogissani Kierrätyslöytöjen joulukalenteri, jossa esittelen erilaisia kierrätettynä löytyneitä aarteita, jotka muutoin eivät blogiini löytäisi tietään. Kalenterissa ei tulla näkemään koruja, vaatteita tai laukkuja, vaan julkaisen mielenkiintoisia (ainakin omasta mielestäni, hih) esineitä, jotka ovat kulkeutuneet käytettyinä kotiimme.  Laitahan Kierrätyslöytöjen joulukalenteri seurantaan, luukkujen postaukset ovat lyhyitä ja nopeasti lukaistavia joulukiireiden lomassa.  Ihanaa joulun odotusta kaikille!

Neulotut joulukalenteripussukat

Berliiniläinen ystäväni pyysi minua neulomaan 24 pientä punavalkoista pussukkaa. Hän tekee joka joulu miehelleen joulukalenterin, ja tänä vuonna hänen ideansa oli koriin laitetut 24 sisäänsä yllätyksen kätkevää pientä pussukkaa. 

Ystäväni ei luonnollisestikaan voinut itse neuloa pussukoita - hänen miehensähän olisi nähnyt ne tekovaiheessa! Toteutin toiveen ja neuloin sukkapuikoilla 24 pussukkaa: loin 28 silmukkaa (7 silmukkaa per puikko) ja neuloin 25 kerrosta suoraa neulosta. Nyöriin virkkasin 70 ketjusilmukkaa ja nyörin pujottelin pussukkaan parsinneulaa apuna käyttäen.

Postaukseni kuva on vaillinainen, sillä pussukoista puuttuvat numerot - ne ystäväni haluaa tehdä itse. Hän aikoo numeroida 24 suurta puuhelmeä ja pujottaa ne pussukoiden kiristysnyöreihin. Sen jälkeen pussit asetellaan koriin ja joulukalenteri on valmis. 

Googlettamalla minulle selvisi, että tämäntapaisia kalentereita on monenlaisia, mutta julkaisenpa silti tämän suomalais-berliiniläisen version yhdeksi ideaksi joulukalentereita askarteleville. Nämä neulomani pussukat ovat jo matkalla kohti Berliiniä, toivotaan, että ne ehtivät perille ennen joulukuun alkua.
Kommentit

Suositut tekstit