Siirry pääsisältöön

Videot

Kukkivia kirppislöytöjä

Minulle on joskus käynyt niin, että kivat kirppislöydöt seuraavat toisiaan, ja juuri niin tapahtui tämän viikon alussa. Maanantaina tekemälläni kirppiskierroksella löysin hehkuvissa väreissä olevan kukkajakun, bomber-takiksi tätä kai voisi sanoa. Hinta oli vain kaksi euroa. Tiistaina kävin kiertämässä saman kirppiksen kuin maanantainakin - ja löysin kukkabomberiin täydellisesti sopivan kukkahuivin! Kyseessä ei ollut sama itsepalvelumyyntipöytä, jolta takin olin löytänyt, eli tämä oli aivan puhdasta sattumaa. Huivin hinta oli 1,20 euroa.  Kukallisia vaatteita ja asusteita käytän harvemmin, koska en toivo Hyacint Bucket -efektiä, mutta nämä mustapohjaiset kukkaihanuudet ovat kyllä sellaisia, että tulen käyttämään niitä yhdessä - olkoonkin sitten Hyacint tai ei!

Neulepaidan suurentaminen kiiloilla

Ystäväni pyysi minua suurentamaan kirpparilta ostamaansa neuletta saatesanoin: "Ei haittaa, jos menee pieleen." En ole koskaan isontanut neuletta, ja koska minua olisi haitannut homman pieleen meneminen, niin suunnittelin operaatiota jokusen viikon. 

Selviö oli, että tekisin leventämisen kiiloilla sivusaumoihin, mutta puseron erikoinen malli asetti haastetta, sillä paidan etukappale oli kapeampi kuin takakappale. En ole koskaan nähnyt kyseisen kaltaista puseromallia ja olisikin mielenkiintoista tietää miksi se oli sellainen.

Ratkoin auki neuleen sivusaumat ja neuloin kiilat kaksinkertaisella langalla (musta ja harmaa). Aloitin kolmella silmukalla ja sisäsin jokaisella kerroksella silmukan vain toiseen reunaan, jotta sain kappaleesta haluamani mallisen. Tein kiiloista toistensa peilikuvat. Kiilan helmaan neuloin joustinneuletta. Ompelin kiilat kiinni kiinni neuleeseen siten, että levennyksiä sisältävä reuna tuli kiinni puseron etukappaleeseen. Neule väljistyi tällä keinolla A-linjaiseksi.








Kommentit

Suositut tekstit