Siirry pääsisältöön

Videot

Asustejoulukalenteri, luukku 24: tik-tak

  Tik-tak, tik-tak: joulukalenterin aika on täynnä kun viimeinen luukku aukeaa. Ja sieltähän löytyy aikarautoja: kaksi rannekelloa, joihin olen tuunannut rannekkeet.  Mustahihnaisen  Brandenburgin porttia esittävän kellon olen löytänyt patterinkeräyksestä Berliinistä. Punahihnainen sydämenmuotoinen kello on puolestaan ostettu kirpputorilta. Aiempien vuosien kalentereiden jouluaaton luukkuihin pääset näistä linkeistä: Korvakorukalenteri Punaisten laukkujen joulukalenteri Kierrätyslöytöjen joulukalenteri

Neulepaidan suurentaminen kiiloilla

Ystäväni pyysi minua suurentamaan kirpparilta ostamaansa neuletta saatesanoin: "Ei haittaa, jos menee pieleen." En ole koskaan isontanut neuletta, ja koska minua olisi haitannut homman pieleen meneminen, niin suunnittelin operaatiota jokusen viikon. 

Selviö oli, että tekisin leventämisen kiiloilla sivusaumoihin, mutta puseron erikoinen malli asetti haastetta, sillä paidan etukappale oli kapeampi kuin takakappale. En ole koskaan nähnyt kyseisen kaltaista puseromallia ja olisikin mielenkiintoista tietää miksi se oli sellainen.

Ratkoin auki neuleen sivusaumat ja neuloin kiilat kaksinkertaisella langalla (musta ja harmaa). Aloitin kolmella silmukalla ja sisäsin jokaisella kerroksella silmukan vain toiseen reunaan, jotta sain kappaleesta haluamani mallisen. Tein kiiloista toistensa peilikuvat. Kiilan helmaan neuloin joustinneuletta. Ompelin kiilat kiinni kiinni neuleeseen siten, että levennyksiä sisältävä reuna tuli kiinni puseron etukappaleeseen. Neule väljistyi tällä keinolla A-linjaiseksi.
Kommentit

Suositut tekstit