Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

Pellavainen t-paita toimiva slipoverina

Ostin hiljattain kirppikseltä eurolla mustan, v-aukkoisen t-paidan. En katsonut puseron materiaalia sitä ostaessani, enkä huonolle tavalleni uskollisena vaivautunut sovittamaan vaatetta kirpputorilla. No, ei paita liian pieni minulle ollut; päinvastoin, se oli hyvinkin väljä.

Pesin t-paidan ja vasta silloin tulin katsoneeksi tuotelappua: pusero ei ollutkaan puuvillaa, vaan 100 prosenttista pellavaa. Tähän olin enemmän kuin tyytyväinen ja ryhdyin sovittelemaan. Puseron v-aukko oli sen verran avonainen, että se vaati alle puettavaksi joko topin tai t-paidan. Tulin kokeilleeksi alle puolipitkähihaista neuletta - ja sehän toimi. Pellavainen "t-paita" oli juuri passeli slipoverina. 

Yhdistin neuleen ja "slipoverin" kanssa vanhan Aarikan kirppislöytöni: musta-beigen ristiriipuksen, joka lienee peräisin 80-90 -lukujen taitteesta. Korun olen ostanut Uffilta parilla eurolla. Käytän harvemmin ristiriipuksia, mutta tämä sopi asun väreihin kuin nenä päähän.
Kommentit

Suositut tekstit