Siirry pääsisältöön

Videot

Farkkuhame ja Maripaita päivän kotiasuna

Tänään kotosalla ollessa asukseni valikoitui paidasta tuunaamani  farkkuhame  ja Marimekon pitkähihainen t-paita. Hameessa oli alunperin tavalliset valkoiset paidannapit, mutta koska minulla oli ylimääräisiä Jokapoika -paidan nappeja, niin vaihdoin ne hameeseen. Ehkäpä tuon Marimekkokytköksen syystä hame hakeutui tänään ylleni Maripaidan kanssa! Leveäraidallinen paita on löytö kirppikseltä "saa ottaa" -laatikosta. Tämän paidan kanssa olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan: olin kirpparille sisään mennessäni jo katsonut tuon laatikon, mutta vielä poislähtiessäni vilkaisin sitä ohimennessäni - ja raitapaita oli mytyssä päällimmäisenä. Se oli siis ilmestynyt "saa ottaa" -laatikkoon sillä aikaa kun olin kiertänyt kirppiksen. Mikä säkä!

Pellavainen t-paita toimiva slipoverina

Ostin hiljattain kirppikseltä eurolla mustan, v-aukkoisen t-paidan. En katsonut puseron materiaalia sitä ostaessani, enkä huonolle tavalleni uskollisena vaivautunut sovittamaan vaatetta kirpputorilla. No, ei paita liian pieni minulle ollut; päinvastoin, se oli hyvinkin väljä.

Pesin t-paidan ja vasta silloin tulin katsoneeksi tuotelappua: pusero ei ollutkaan puuvillaa, vaan 100 prosenttista pellavaa. Tähän olin enemmän kuin tyytyväinen ja ryhdyin sovittelemaan. Puseron v-aukko oli sen verran avonainen, että se vaati alle puettavaksi joko topin tai t-paidan. Tulin kokeilleeksi alle puolipitkähihaista neuletta - ja sehän toimi. Pellavainen "t-paita" oli juuri passeli slipoverina. 

Yhdistin neuleen ja "slipoverin" kanssa vanhan Aarikan kirppislöytöni: musta-beigen ristiriipuksen, joka lienee peräisin 80-90 -lukujen taitteesta. Korun olen ostanut Uffilta parilla eurolla. Käytän harvemmin ristiriipuksia, mutta tämä sopi asun väreihin kuin nenä päähän.
Kommentit

Suositut tekstit