Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

Amuleteista korvakorut

Bongasin 1.FC Union Berlinin verkkokaupasta pienen teräksisen amulettikorun (charm), jossa oli joukkueen logo. Koru oli melko suuressa alennuksessa, joten keksin, että ostan niitä kaksi ja teen korvakorut; amuletin halkaisija oli noin senttimetrin, eli juuri sopivan kokoiset korviksiksi.

Klikkasin korut verkkokaupassa ostoskoriin, mutta sitten tulikin ikävä yllätys: toimituskulut Suomeen olisivat maksaneet 13,90 euroa - enemmäin kuin yksi koru! Harmittelin WhatsAppissa asiaa berliiniläiselle ystävälleni, joka totesi heti: "Älä huoli, haen korut Unionin myymälästä ja postitan ne sinulle!" 

Meni pari viikkoa kun postissa tuli korukirjeeni .Niinpä niin, lähetys Berliinistä Suomeen osaa kestää jopa kolme viikkoa - missä lie vika, mutta Suomesta Berliiniin posti menee muutamassa päivässä! Korvikset oli nopeasti tehty, pihdeillä vain amuletin ripustuslukko irti ja korviskoukku tilalle.


Kommentit

Suositut tekstit