Siirry pääsisältöön

Videot

Farkkuhame ja Maripaita päivän kotiasuna

Tänään kotosalla ollessa asukseni valikoitui paidasta tuunaamani  farkkuhame  ja Marimekon pitkähihainen t-paita. Hameessa oli alunperin tavalliset valkoiset paidannapit, mutta koska minulla oli ylimääräisiä Jokapoika -paidan nappeja, niin vaihdoin ne hameeseen. Ehkäpä tuon Marimekkokytköksen syystä hame hakeutui tänään ylleni Maripaidan kanssa! Leveäraidallinen paita on löytö kirppikseltä "saa ottaa" -laatikosta. Tämän paidan kanssa olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan: olin kirpparille sisään mennessäni jo katsonut tuon laatikon, mutta vielä poislähtiessäni vilkaisin sitä ohimennessäni - ja raitapaita oli mytyssä päällimmäisenä. Se oli siis ilmestynyt "saa ottaa" -laatikkoon sillä aikaa kun olin kiertänyt kirppiksen. Mikä säkä!

Laattalattia lifehack

Olen blogissani kertonut, että kierrätän ompelutuunauksissani paljon t-paidoista irtileikattuja printtejä. Joskus leikkaan printit vapaamuotoisesti, mutta hyvin usein leikkaan ne suorakulmaisiksi. Tässä puuhassa käytän apuna kylpyhuoneemme laattalattiaa. Kyllä, lattiaa! 

Levitän leikattavan kankaan lattialle ja leikkaan sen reuna kerrallaan käyttäen apuna lattialaattojen saumauraa. Touhu käy hieman selän päälle, mutta leikattavat osat ovat useinmiten pieniä, niin ei hommaan kauaa aikaa kulu. Tällä "laattalattia lifehackillä" saan aikaiseksi suorasivuisia printtipaloja tuunauksiini.
Kommentit

Suositut tekstit