Siirry pääsisältöön

Videot

Farkkuhame ja Maripaita päivän kotiasuna

Tänään kotosalla ollessa asukseni valikoitui paidasta tuunaamani  farkkuhame  ja Marimekon pitkähihainen t-paita. Hameessa oli alunperin tavalliset valkoiset paidannapit, mutta koska minulla oli ylimääräisiä Jokapoika -paidan nappeja, niin vaihdoin ne hameeseen. Ehkäpä tuon Marimekkokytköksen syystä hame hakeutui tänään ylleni Maripaidan kanssa! Leveäraidallinen paita on löytö kirppikseltä "saa ottaa" -laatikosta. Tämän paidan kanssa olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan: olin kirpparille sisään mennessäni jo katsonut tuon laatikon, mutta vielä poislähtiessäni vilkaisin sitä ohimennessäni - ja raitapaita oli mytyssä päällimmäisenä. Se oli siis ilmestynyt "saa ottaa" -laatikkoon sillä aikaa kun olin kiertänyt kirppiksen. Mikä säkä!

Paljettipapukaijapusero

Tuunasin eilen kulahtanutta aniliininpunaista puuvillaneulepaitaa papukaijaprintillä, jonka kierrätin tahriintuneesta t-paidasta. Molemmat vaatteet olen saanut ilmaiseksi. 

Puuvillaneuleessa oli suuri ja raskas poolokaulus, jonka muokkasin jo heti vaatteen saatuani tavalliseksi kaula-aukoksi. Pusero oli kuitenkin jäänyt käyttämättömäksi, sillä se oli kauniista väristään huolimatta makuuni liian tylsä. Lisäksi yksivärisyys mielestäni korosti vaatteen kuluneisuutta.

Alkuviikolla sain valkoisen t-paidan, jossa oli papukaija-aiheinen printti, jota oli vielä korostettu kullanvärisillä paljeteilla. Vaatteessa oli meikkitahroja, joita yritin poistaa pitkällä liotuksella ennen varsinaista pesua - turhaan. Pusero päätyi siis tuunauskäyttöön.

Tahrojen vuoksi jouduin leikkaamaan paidasta printin vinoon, mutta se ei haitannut, sillä en olisi halunnut muutenkaan niin paljon valkoista trikoota näkyviin tuunauksessa, halusin hyödyntää vain printtiosan. Kiinnitin printin puuvillaneuleeseen leveällä siksakilla. Sattumalta minulla oli aniliininpunaista ompelulankaa, jota pääsin nyt hyödyntämään tehostevärinä. Olkapään kohdalla olevaa saumaa en saanut tehtyä tarpeeksi siististi, joten peitin kohdan virkkaamalla siihen mustan pyörylän. Papukaijoista mieleeni tulee nimittäin ensimmäisenä merirosvot ja niistä puolestaan lapsuuteni lempikarkki merirosvoraha - siispä musta virkattu pyörylä puseron olkapäällä kuvatkoon "merkkarikarkkia".

"Uuden" papukaijapaljettipuseroni käsilaukkukaveriksi löytyi omasta laukkukokoelmastani isohko paljettilaukku, monen vuoden takainen kirppislöytö, hinta taisi olla kaksi euroa. Korvakorukavereiksi paidalle puolestaan valikoituivat kullanväriset perusrenkaat, vanha kirppislöytö nekin, tulleet sekalaisia koruja sisältäneestä parin euron pussista. Renkaisiin pujotin suuret keltaiset puukukat, jotka olen löytänyt taloyhtiömme jokakeväiseltä roskalavalta. Kommentit

Suositut tekstit