Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

Ruokaostoksilla löytyi haaveilemani laukku

Viime perjantaina kävin ruokaostoksilla päivittäistavaramarketissani, ja matkalla ruokaosastolle kuljin kenkä- ja laukkuosaston ohi. Sivusilmällä näin laukkutangossa roikkuvan vaaleanpunaisen laukun, sen värisen, jota olin vuoden ajan metsästänyt Kipling-merkkisenä nettikaupoista. "Olisipa ollut Kipling" ajattelin ohikulkiessani - ja sitten katseeni osui laukun varashälyttimeen: se piti laukussa kiinni Kiplingin tuttua apina-avaimenperää. 

Vieläkin uskomatta näkemääni menin hypistelemään laukkua. Ja kyllä, se oli Kiplingin Arto-laukku värissä Warm Rose - laukku, jota olin turhaan etsinyt jo vuoden. Laukkuja roikkui myyntitelineessä mustina, harmaina ja YKSI kappale tätä vaaleanpunaista. No sehän oli tietenkin siinä ihan minua varten! Hinnassakin oli iloinen yllätys: yksinäinen vaaleanpunainen laukku oli puolet halvempi kuin sama laukku mustana tai harmaana. Eikä siinä vielä kaikki: marketissa oli alennuspäivät, ja laukun hintaan tuli vielä 30 prosentin lisäalennus. 

Ja miksikö tämä laukku sitten oli niin himoitsemani? Monestakin syystä: laukussa (kuten aina Kiplingeissä) on paljon taskuja, mikä tekee laukusta erittäin mukavan käyttää. Tämä "Arto" -malli on lisäksi täydellinen kooltaan - ei liian suuri, mutta ei liian pienikään. Ja sitten se tärkein syy: laukun väri Warm Rose; väri on erikoinen olematta kuitenkaan liian huomiota herättävä ja tämä väri toimii mielestäni ympäri vuoden. Minulla on paljon vaatteita, joissa on enemmän tai vähemmän tätä lämpimän vaaleanpunaista väriä - katsokaapa kuvakavalkaadi niin ymmärrätte miksi halusin tämän laukun.
Kommentit

Suositut tekstit