Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

Kirppisteltyä farkkua kevätasuksi

Vaihdoin pääsiäisenä talvikengät lenkkareihin ja niiden esiin kaivaminen innosti etsimään sopivaa asua. Kenkäni ovat väriltään harmaa/siniset peruslenkkarit, joten niiden kanssa passaa hyvin farkku. Kävin siis läpi farkkukokoelmani, ja löysin tuunattavaksi kaksi vaatetta; takin ja housut, molemmat kirppikseltä hankittuja.

Farkkutarkin olen ostanut parilla eurolla viime vuonna. Yritin käyttää sitä muutaman kerran, mutta se oli makuuni hihoistaan liian kireä, pusero takin alla jäi ikävästi runttuun. 1980-1990 -luvuilla farkkuliivi oli perusasuni lähes päivittäin, joko takista liiviksi tehty tai sitten farkkupaidasta hihaton versio. En varsinaisesti noiden aikojen jälkeen ollut ajatellut palata tyyliin, mutta nyt tiukkahihainen farkkutakki alkoi näyttää silmissäni liiviltä. Siispä hihat saksilla pois ja talteen uusiokäyttöä varten. 

Tuunaukseen löytyneet stretchfarkut olen löytänyt kirppiksen "saa ottaa" -laatikosta talvella. Housuista olivat kaikki vyönlenkit irronneet alareunoistaan ja niitä oli korjailtu käsin ompelemalla. Raksin lenkit irti. Housujen vyötärö oli minulle väljähkö, joten fiksasin sen ratkomalla vyotärönauhan auki ja ompelemalla sisään kuminauhan. Liian pitkät lahkeet lyhensin ja tein ohuen käänteen ulospäin. 

Farkkuliivin alle mahtuu paksukin huppari, joten varsinkin säiden vielä lämmetessä takkia ei tässä asussa tarvitse. Stretchfarkut ovat hieman leggingsmäiset, joten niissä on mukava ulkoilla. En sano asuani lenkkeiluasuksi, mutta kevään ulkoiluasukseni kyllä.








Kommentit

Suositut tekstit