Siirry pääsisältöön

Videot

Sporttipaitatuunaukset

Minulla oli kaksi jo melkoisen kulahtanutta ja pesussa kutistunutta mustaa t-paitaa. Niiden rinnuksessa oli vaaleanpunaiset silhuetti-painatukset, jotka olivat hyväkuntoiset. En kuitenkaan halunnut enää käyttää paitoja koska ne kinnasivat päällä, mutta en myöskaan ollut tullut hävittäneeksi niitä. Inspiraatio t-paitojen tuunaamiseen löytyi yllättävällä tavalla: haeskelin hattujemme seasta jotakin kivaa lippistä ja löysin 15 vuotta sitten äidiltäni lahjaksi saamani vaaleanpunaisen Puman lippiksen, jossa on turkoosi Puman logo. Lippis oli aikoinaan lempparini ja käytin sitä paljon. Koska tilkkulaatikosssani oli suikale turkoosia trikoota, päätin tuunata kahdesta t-paidastani "sporttipaidat" käytettäväksi lippiksen kanssa.  

Kirppisteltyä farkkua kevätasuksi

Vaihdoin pääsiäisenä talvikengät lenkkareihin ja niiden esiin kaivaminen innosti etsimään sopivaa asua. Kenkäni ovat väriltään harmaa/siniset peruslenkkarit, joten niiden kanssa passaa hyvin farkku. Kävin siis läpi farkkukokoelmani, ja löysin tuunattavaksi kaksi vaatetta; takin ja housut, molemmat kirppikseltä hankittuja.

Farkkutarkin olen ostanut parilla eurolla viime vuonna. Yritin käyttää sitä muutaman kerran, mutta se oli makuuni hihoistaan liian kireä, pusero takin alla jäi ikävästi runttuun. 1980-1990 -luvuilla farkkuliivi oli perusasuni lähes päivittäin, joko takista liiviksi tehty tai sitten farkkupaidasta hihaton versio. En varsinaisesti noiden aikojen jälkeen ollut ajatellut palata tyyliin, mutta nyt tiukkahihainen farkkutakki alkoi näyttää silmissäni liiviltä. Siispä hihat saksilla pois ja talteen uusiokäyttöä varten. 

Tuunaukseen löytyneet stretchfarkut olen löytänyt kirppiksen "saa ottaa" -laatikosta talvella. Housuista olivat kaikki vyönlenkit irronneet alareunoistaan ja niitä oli korjailtu käsin ompelemalla. Raksin lenkit irti. Housujen vyötärö oli minulle väljähkö, joten fiksasin sen ratkomalla vyotärönauhan auki ja ompelemalla sisään kuminauhan. Liian pitkät lahkeet lyhensin ja tein ohuen käänteen ulospäin. 

Farkkuliivin alle mahtuu paksukin huppari, joten varsinkin säiden vielä lämmetessä takkia ei tässä asussa tarvitse. Stretchfarkut ovat hieman leggingsmäiset, joten niissä on mukava ulkoilla. En sano asuani lenkkeiluasuksi, mutta kevään ulkoiluasukseni kyllä.
Kommentit

Suositut tekstit