Siirry pääsisältöön

Videot

Repun muokkaus

Minulla on kaksi samanlaista Kipling-merkkistä reppua, joista toinen on punainen ja toinen keltainen. Molemmat reput ovat kirppisostoksia; punainen on parin vuoden takaa, mutta keltainen on jo niin vanha ostos, että taisipa olla markka-aikaa... Samalta aikakaudeltahan nuo reput lienevät, minun laukkukokoelmassani tuo punainen on "uusi". Käytin keltaista reppua aikoinaan paljonkin, ja sen läpässä oleva tarranauhakiinnitys oli mennyt huonoksi, se ei enää "tarrannut" - tiedättehän millaiseksi tarranauha menee vanhuuttaan. Kiinnitykselle olisi pitänyt tehdä jotakin, mutta sen sijaan päätinkin tehdä radikaalin fiksauksen: muutin koko repun jumpparepuksi! Koska tässä reppumallissa oli kiristysnyörit suuaukolla, oli jumpparepuksi muuttaminen kohtuullisen helppo homma: ratkoin irti läpän ja olkahihnat, vaihdoin kiristysnyörit pidemmiksi ja tein niille kiinnityspaikat reppuun. Ja siinä se, valmista tuli! Erityisesti minua ilahduttaa nyt se, että repusta tuli sellainen, että

Kirppisteltyä farkkua kevätasuksi

Vaihdoin pääsiäisenä talvikengät lenkkareihin ja niiden esiin kaivaminen innosti etsimään sopivaa asua. Kenkäni ovat väriltään harmaa/siniset peruslenkkarit, joten niiden kanssa passaa hyvin farkku. Kävin siis läpi farkkukokoelmani, ja löysin tuunattavaksi kaksi vaatetta; takin ja housut, molemmat kirppikseltä hankittuja.

Farkkutarkin olen ostanut parilla eurolla viime vuonna. Yritin käyttää sitä muutaman kerran, mutta se oli makuuni hihoistaan liian kireä, pusero takin alla jäi ikävästi runttuun. 1980-1990 -luvuilla farkkuliivi oli perusasuni lähes päivittäin, joko takista liiviksi tehty tai sitten farkkupaidasta hihaton versio. En varsinaisesti noiden aikojen jälkeen ollut ajatellut palata tyyliin, mutta nyt tiukkahihainen farkkutakki alkoi näyttää silmissäni liiviltä. Siispä hihat saksilla pois ja talteen uusiokäyttöä varten. 

Tuunaukseen löytyneet stretchfarkut olen löytänyt kirppiksen "saa ottaa" -laatikosta talvella. Housuista olivat kaikki vyönlenkit irronneet alareunoistaan ja niitä oli korjailtu käsin ompelemalla. Raksin lenkit irti. Housujen vyötärö oli minulle väljähkö, joten fiksasin sen ratkomalla vyotärönauhan auki ja ompelemalla sisään kuminauhan. Liian pitkät lahkeet lyhensin ja tein ohuen käänteen ulospäin. 

Farkkuliivin alle mahtuu paksukin huppari, joten varsinkin säiden vielä lämmetessä takkia ei tässä asussa tarvitse. Stretchfarkut ovat hieman leggingsmäiset, joten niissä on mukava ulkoilla. En sano asuani lenkkeiluasuksi, mutta kevään ulkoiluasukseni kyllä.
Kommentit

Suositut tekstit