Siirry pääsisältöön

Videot

Sporttipaitatuunaukset

Minulla oli kaksi jo melkoisen kulahtanutta ja pesussa kutistunutta mustaa t-paitaa. Niiden rinnuksessa oli vaaleanpunaiset silhuetti-painatukset, jotka olivat hyväkuntoiset. En kuitenkaan halunnut enää käyttää paitoja koska ne kinnasivat päällä, mutta en myöskaan ollut tullut hävittäneeksi niitä. Inspiraatio t-paitojen tuunaamiseen löytyi yllättävällä tavalla: haeskelin hattujemme seasta jotakin kivaa lippistä ja löysin 15 vuotta sitten äidiltäni lahjaksi saamani vaaleanpunaisen Puman lippiksen, jossa on turkoosi Puman logo. Lippis oli aikoinaan lempparini ja käytin sitä paljon. Koska tilkkulaatikosssani oli suikale turkoosia trikoota, päätin tuunata kahdesta t-paidastani "sporttipaidat" käytettäväksi lippiksen kanssa.  

Pääsiäiskalenteri: 2. pääsiäispäivä

Pääsiäisen lopettavan maanantain nimi on vain: 2. pääsiäispäivä. Tälle päivälle en etsimisestä huolimatta löytänyt mitään muuta nimeä. Päivä on arkipyhä. 

Pääsiäiskalenterin viimeinen luukku pitää sisällään pienet lintukynttilänjalat. Ne ovat löytyneet kirpputorilta jo markka-aikana, hintaa en enää muista. Linnut ovat mustaa metallia ja niiden "vatsoja" koristavat pyöreät lasit; toisella keltainen ja toisella vihreä. Lintujen pohjassa lukee "Ystad-Metall, made in Sweden". Ruotsinkielinen Wikipedia kertoo kyseisen yrityksen suuruuden ajan olleen 1920-1960 -luvuilla. Vuonna 1969 yritys liitettiin toiseen firmaan ja nimi vaihtui. Näillä tiedoilla päätellen linnut ovat yli 50 vuotta vanhoja! Tipuset laitetaan meillä esille joulukoristeiden pois keräämisen jälkeen (joka joskus saattaa tapahtua vasta helmikuussa, hups!) ja esillä ne saavat olla siihen siihen asti kunnes taas väistyvät joulukoristeita. Kommentit

Suositut tekstit