Siirry pääsisältöön

Videot

Repun muokkaus

Minulla on kaksi samanlaista Kipling-merkkistä reppua, joista toinen on punainen ja toinen keltainen. Molemmat reput ovat kirppisostoksia; punainen on parin vuoden takaa, mutta keltainen on jo niin vanha ostos, että taisipa olla markka-aikaa... Samalta aikakaudeltahan nuo reput lienevät, minun laukkukokoelmassani tuo punainen on "uusi". Käytin keltaista reppua aikoinaan paljonkin, ja sen läpässä oleva tarranauhakiinnitys oli mennyt huonoksi, se ei enää "tarrannut" - tiedättehän millaiseksi tarranauha menee vanhuuttaan. Kiinnitykselle olisi pitänyt tehdä jotakin, mutta sen sijaan päätinkin tehdä radikaalin fiksauksen: muutin koko repun jumpparepuksi! Koska tässä reppumallissa oli kiristysnyörit suuaukolla, oli jumpparepuksi muuttaminen kohtuullisen helppo homma: ratkoin irti läpän ja olkahihnat, vaihdoin kiristysnyörit pidemmiksi ja tein niille kiinnityspaikat reppuun. Ja siinä se, valmista tuli! Erityisesti minua ilahduttaa nyt se, että repusta tuli sellainen, että

Pääsiäiskalenteri: kellokeskiviikko

Pääsiäisviikon keskiviikon nimi on kellokeskiviikko. Päivä on saanut nimensä siitä, että hiljaisen viikon keskiviikkona karja päästettiin ensimmäistä kertaa talven jälkeen navetasta laitumelle - ja lehmille tietenkin laitettiin kellot kaulaan ennen laitumelle menoa.
(Lähde: juhlapyhät.fi -sivusto)

Kellokeskiviikkona pääsiäiskalenteri jatkaa kultamunan arvoituksella. Tänään rasiasta löytyy riipus. Se on Kimmo Virkkusen suunnittelema keramiikkamuna. Tämä oli alunperin korvakoru, ostin sen kahdella eurolla Tampereen Sokoksen koruosaston alelaarista parittomana lähes kaksikymmentä vuotta sitten. Tein korvakorusta riipuksen vaihtamalla korviskoukun avolenkkiin. Riipuksen ketju on lainassa toisesta korusta.
Kommentit

Suositut tekstit