Siirry pääsisältöön

Videot

Sporttipaitatuunaukset

Minulla oli kaksi jo melkoisen kulahtanutta ja pesussa kutistunutta mustaa t-paitaa. Niiden rinnuksessa oli vaaleanpunaiset silhuetti-painatukset, jotka olivat hyväkuntoiset. En kuitenkaan halunnut enää käyttää paitoja koska ne kinnasivat päällä, mutta en myöskaan ollut tullut hävittäneeksi niitä. Inspiraatio t-paitojen tuunaamiseen löytyi yllättävällä tavalla: haeskelin hattujemme seasta jotakin kivaa lippistä ja löysin 15 vuotta sitten äidiltäni lahjaksi saamani vaaleanpunaisen Puman lippiksen, jossa on turkoosi Puman logo. Lippis oli aikoinaan lempparini ja käytin sitä paljon. Koska tilkkulaatikosssani oli suikale turkoosia trikoota, päätin tuunata kahdesta t-paidastani "sporttipaidat" käytettäväksi lippiksen kanssa.  

Pääsiäiskalenteri: lankalauantai

Pääsiäisviikon lauantaita kutsutaan nimellä lankalauantai. Nimen uskotaan tulleen siitä, että tänä päivänä talven aikana kehrätyt langat pestiin ja värjättiin. Nimen tausta ei kuitenkaan liity lankoihin, vaan se on peräisin muinaisruotsin pitkäperjantaita tarkoittavasta sanasta "langa freadagher", joka käännettiin suomen vanhaan kirjakieleen sanaksi "lankaperjantai". Sittemmin sana on liitetty lauantaihin sen sopivan soinnun vuoksi.
(Lähteet: juhlapyhät.fi -sivusto ja Wikipedia)

Lankalauantaina löytyy tietenkin langasta tehtyjä asioita: keväiset sukat ja säärystimet. Tätä settiä käytän väriensä vuoksi keväisin, ja mikä olisikaan sopivampi päivä ottaa ne käyttöön kuin lankalauantai! Minulla on lämpimät talvikengät, joihin ei mahdu - eikä tarvitsekaan - villasukat, joten käytän kenkien kanssa vain säärystimiä. Sisällä on sitten mukava pukea säärystinten pariksi lyhytvartiset villasukat. Kotosalla käytän nimittäin hametta ja sen kanssa pitkävartisia sillasukkia tai lyhyet sukat ja säärystimet -yhdistelmää.


Kommentit

Suositut tekstit