Siirry pääsisältöön

Videot

Sporttipaitatuunaukset

Minulla oli kaksi jo melkoisen kulahtanutta ja pesussa kutistunutta mustaa t-paitaa. Niiden rinnuksessa oli vaaleanpunaiset silhuetti-painatukset, jotka olivat hyväkuntoiset. En kuitenkaan halunnut enää käyttää paitoja koska ne kinnasivat päällä, mutta en myöskaan ollut tullut hävittäneeksi niitä. Inspiraatio t-paitojen tuunaamiseen löytyi yllättävällä tavalla: haeskelin hattujemme seasta jotakin kivaa lippistä ja löysin 15 vuotta sitten äidiltäni lahjaksi saamani vaaleanpunaisen Puman lippiksen, jossa on turkoosi Puman logo. Lippis oli aikoinaan lempparini ja käytin sitä paljon. Koska tilkkulaatikosssani oli suikale turkoosia trikoota, päätin tuunata kahdesta t-paidastani "sporttipaidat" käytettäväksi lippiksen kanssa.  

Pääsiäiskalenteri: sukkasunnuntai

Pääsiäisviikon toinen sunnuntai on nimeltään sukkasunnuntai. Nimen alkuperästä ei ole varmaa tietoa ja siitä on useampi tarina: kun kansanperinteen mukaan lauantaina pestiin ja värjättiin lankoja, kudottiin niistä sitten sunnuntaina sukkia. Toisen tarun mukaan sunnuntaina hipsittiin hiljaa sukkasillaan. Kolmannen tarinan mukaan tänä sunnuntaina juhlittiin niin hurjasti, että sukatkin lentelivät jalasta. Tässä onkin sitten jokaiselle varaa valita, kuinka Sukkasunnuntaita viettää, vai mitä!
(Lähde: juhlapyhät.fi -sivusto)


Mitäpä muuta sukkasunnuntaina löytyisikään kalenterista kuin sukkia. Värityksensä nämä ovat saaneet tietenkin jääkiekkojoukkue Ilveksestä, mutta kelta-vihreä väri sopii oivallisesti pääsiäiseen. Lyhyet nilkkasukat ovat huopuneet pesuissa mukavan lämpimiksi, ja käytän niitä usein yösukkina. Pitkävartiset sukat puolestaan ovat oivat kotihameeni kanssa.Kommentit

Suositut tekstit