Siirry pääsisältöön

Videot

Punavalkoinen virkattu baskeri

Olen pitkään halunnut virkata baskerin, googlettanut ties kuinka monta baskerin virkkausohjetta, mutta olen niitä ihmisiä jotka eivät ymmärrä yksinkertaistakaan virkkausohjetta. Niinpä ryhdyin puuhaan ihan kokeilemalla.  Yrityksen ja erehdyksen kautta sain kolmannella kerralla baskerista mieleiseni. Ensimmäinen versio näytti ryppyiseltä pölyrätiltä -> purkuun. Toisesta versiosta tuli liian pieni -> purkuun. Kolmas kerta toden sanoi, onnistuin vihdoin! En edes yritä kirjoittaa ohjetta kuinka baskerin tein. Pyörylän virkkasin pylväillä, vaihdoin langan väriä joka kerroksella ja aloitin kaventamiset kun olin saanut aikaiseksi 20 kerrosta. Sitten vain sovittelin, koska oli päähän sopiva. 

Tuubihuivista monikäyttöisempi yhdellä saumalla

Muistatteko, kun kymmenkunta vuotta sitten oli muotia trikooputkesta tehdyt tuubihuivit? Trikoota niissä oli reippaasti ja huivissa tunsi kuristuvansa kangaspaljouteen. Eipä ihme, että nämä muodin "helmet" päätyivät pian kirppispöydille - josta niitä yhä löytää hyvinkin edullisesti. Ja näitä huiveja kannattaa ostaa tuunaustarkoituksiin!

Löysin punavalkoraidallisen trikootuubihuivin kirppikseltä eurolla. Leikkasin kankaan auki ja ompelin siihen "olkasauman". Jätin tilaa pääaukolle ja avarsin sitä hieman. Ja siinäpä se: tuubihuivista tuli poncho. Tätä voi yhä käyttää myös huivina kun työntää "helmat" pääaukon läpi (kts. kuvat).
Kommentit

Suositut tekstit