Siirry pääsisältöön

Videot

Punavalkoinen virkattu baskeri

Olen pitkään halunnut virkata baskerin, googlettanut ties kuinka monta baskerin virkkausohjetta, mutta olen niitä ihmisiä jotka eivät ymmärrä yksinkertaistakaan virkkausohjetta. Niinpä ryhdyin puuhaan ihan kokeilemalla.  Yrityksen ja erehdyksen kautta sain kolmannella kerralla baskerista mieleiseni. Ensimmäinen versio näytti ryppyiseltä pölyrätiltä -> purkuun. Toisesta versiosta tuli liian pieni -> purkuun. Kolmas kerta toden sanoi, onnistuin vihdoin! En edes yritä kirjoittaa ohjetta kuinka baskerin tein. Pyörylän virkkasin pylväillä, vaihdoin langan väriä joka kerroksella ja aloitin kaventamiset kun olin saanut aikaiseksi 20 kerrosta. Sitten vain sovittelin, koska oli päähän sopiva. 

Tahaton time off

Uuups, blogiini pääsi tulemaan tahaton, lähes kahden kuukauden mittainen tauko, sillä minulla ei vain ole ollut aikaa tehdä tuunauksia, joten postattavaa ei ole ollut. 

Tällä viikolla aikaa sitten alkoi löytyä, ja kävin pitkästä aikaa ompelukoneen kimppuun. Varsinaisesti ei ollut mitään tehtävää, mutta teki mieli ommella jotakin. Kaivelin siis kangaslaatikkoani vailla suunnitelmaa. Löysin palan vihertävänharmaata collegekangasta ja "time off" -paljettipalasen, jostakin irroitetun. Niiden värit sopivat yhteen ja ompelin lyhyen liivin, jonka etumukseen tuli paljettiteksti. 

Mutta yäk - vaatekappaleesta tuli liian lyhyt makuuni, joten jatkoin sitä farkkukankaisen paidan helmalla. Ja sitten tästä tulikin useamman päivän asu yhdistettynä farkkucapreihin. Kyseiset caprit ovat aiemmin olleet pitkälahkeiset farkut, mutta niissä oli niin kierot saumat, että päädyin pätkäisemään ne. Näin saumojen kierous ei pistä niin pahasti silmään. 

Tällä "aikalisä-asulla" tulen menemään varmasti vielä pitkään, viileämmällä kelillä ei tarvitse kuin lisätä farkkutakki.






Kommentit

Suositut tekstit