Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

Tahaton time off

Uuups, blogiini pääsi tulemaan tahaton, lähes kahden kuukauden mittainen tauko, sillä minulla ei vain ole ollut aikaa tehdä tuunauksia, joten postattavaa ei ole ollut. 

Tällä viikolla aikaa sitten alkoi löytyä, ja kävin pitkästä aikaa ompelukoneen kimppuun. Varsinaisesti ei ollut mitään tehtävää, mutta teki mieli ommella jotakin. Kaivelin siis kangaslaatikkoani vailla suunnitelmaa. Löysin palan vihertävänharmaata collegekangasta ja "time off" -paljettipalasen, jostakin irroitetun. Niiden värit sopivat yhteen ja ompelin lyhyen liivin, jonka etumukseen tuli paljettiteksti. 

Mutta yäk - vaatekappaleesta tuli liian lyhyt makuuni, joten jatkoin sitä farkkukankaisen paidan helmalla. Ja sitten tästä tulikin useamman päivän asu yhdistettynä farkkucapreihin. Kyseiset caprit ovat aiemmin olleet pitkälahkeiset farkut, mutta niissä oli niin kierot saumat, että päädyin pätkäisemään ne. Näin saumojen kierous ei pistä niin pahasti silmään. 

Tällä "aikalisä-asulla" tulen menemään varmasti vielä pitkään, viileämmällä kelillä ei tarvitse kuin lisätä farkkutakki.


Kommentit

Suositut tekstit