Siirry pääsisältöön

Videot

Asustejoulukalenteri, luukku 1: peikkotumput

Kalenterin ensimmäisen luukun asusteena paljastuu "peikkotumput", joista löytyy tarkempi postaus  täältä . Ahkerassa käytössä olevat lapaset on neulottu useampi vuosi sitten. Aiempien vuosien joulukalentereiden ykkösluukkuihin pääset näistä linkeistä: Korvakorukalenteri Punaisten laukkujen joulukalenteri Kierrätyslöytöjen joulukalenteri

Helpot palmikkosäärystimet

Minulla on useammatkin neulotut säärystimet, että sen puolesta en olisi uusia tarvinnut, mutta mieleni teki kokeilla (opetella) palmikkoneulosta, jota en ole koskaan aiemmin tehnyt. Googletin palmikon tekotavan ja juhuu: jopa ymmärsin sen!

Netti oli pullollaan toinen toistaan upeampia palmikkosäärystimiä, mutta sellaiseen taitoni eivät olisi tasan tarkkaan riittäneet, joten tein mahdollisimman yksinkertaisen version. Ostin melko paksuhkoa harmaata akryylilankaa, jossa oli tehosteena ohutta hopealankaa. Vyötteen mukaan suositeltu puikkokoko olisi ollut neljä ja puoli, mutta itse käytin kolmosen puikkoja. Yleensäkin neulon ohuemmilla puikoilla mitä vyötteissä sanotaan, sillä "käsialani" on melko väljä ja ohuemmilla puikoilla tulee mielestäni kauniimpaa jälkeä.

Loin 48 silmukkaa: 12 per puikko. Neuloin puikon ensimmäiset kolme silmukkaa nurin, sitten kuusi oikein ja sen jälkeen loput kolme nurin. Kun neulosta oli 10 kerrosta tein ensimmäisen palmikon. Näin tein 50 kerrosta (palmikko aina 10 kerroksen välein). Sen jälkeen kavensin jokaiselta puikolta kaksi nurjaa silmukkaa ja jatkoin neulomista 2 silmukkaa nurin, 6 oikein, 2 nurin per puikko. Näin jatkoin 40 kerrosta, sen jälkeen neuloin vielä 10 kerrosta ainaoikein-neuletta, jonka jälkeen päättelin hyvin löysästi. 

Ensimmäisiin palmikkosäärystimiini olin tyytyväinen ja ne tulivatkin jo heti seuraavana päivänä käyttöön, sillä olen tällä hetkellä Berliinissä ja ilma viileni eilen tuuliseksi ja syksyiseksi. Postauksen ulkokuvat on otettu berliiniläisen sähkökaapin edessä; kaappia maisemoimaan siihen oli maalattu sympaattinen Trabi.

Kommentit

Suositut tekstit