Siirry pääsisältöön

Videot

Repun muokkaus

Minulla on kaksi samanlaista Kipling-merkkistä reppua, joista toinen on punainen ja toinen keltainen. Molemmat reput ovat kirppisostoksia; punainen on parin vuoden takaa, mutta keltainen on jo niin vanha ostos, että taisipa olla markka-aikaa... Samalta aikakaudeltahan nuo reput lienevät, minun laukkukokoelmassani tuo punainen on "uusi". Käytin keltaista reppua aikoinaan paljonkin, ja sen läpässä oleva tarranauhakiinnitys oli mennyt huonoksi, se ei enää "tarrannut" - tiedättehän millaiseksi tarranauha menee vanhuuttaan. Kiinnitykselle olisi pitänyt tehdä jotakin, mutta sen sijaan päätinkin tehdä radikaalin fiksauksen: muutin koko repun jumpparepuksi! Koska tässä reppumallissa oli kiristysnyörit suuaukolla, oli jumpparepuksi muuttaminen kohtuullisen helppo homma: ratkoin irti läpän ja olkahihnat, vaihdoin kiristysnyörit pidemmiksi ja tein niille kiinnityspaikat reppuun. Ja siinä se, valmista tuli! Erityisesti minua ilahduttaa nyt se, että repusta tuli sellainen, että

Muutto 70 neliön rivarista 36 neliön kerrostaloasuntoon vaati tavaroiden karsimista

Tammikuussa päätimme muuttaa pois 70 neliöisestä rivitalokolmiostamme, sillä löysimme kerrostaloasunnon alueelta, jonne olimme haluneet jo jonkin aikaa. Muuttoon sisältyi vain yksi "pienehkö" miinus: asunto olisi kooltaan vain 36 neliötä. Pohdittuamme asiaa totesimme, että uudessa asunnossa on niin paljon plussaa, että muutto kannattaa; on vain downshiftattava tavaramäärää. 


Vanhassa asunnossamme oli kolmen kuukauden irtisanomisaika ja jouduimme väkisin olemaan "kahden asunnon loukossa" lähes kaksi kuukautta. Se aika tuli tarpeeseen: aloitimme tavaroiden pois myymisen jo tammikuussa, mutta vaikka saimme tehtyä kauppoja lähes päivittäin, jäi paljon vielä tungettavaksi uuteen asuntoon.

Tavaraa karsittiin rankalla kädellä: uuteen asuntoon vietiin vanhan asunnon huonekaluista vain kaksi ruokapöydän tuolia, kaksi kuppituolia jotka toimivat sekä sisällä että lasitetulla parvekkeella, keinutuoli, pieni lipasto, kirjahylly ja kaapisto, jonka päällä tv on. Lisäksi löysimme "lahjoitetaan" -palstalta pienen ruokapöydän ja 140 cm leveän sängyn.

Nettiin myyntiin päätyi muun muassa iso ruokapöytä, kaksi kahdenistuttavaa rahia, pikkupöytä, työpöytä, pyöreä pöytä, Ikean sohvasänky, 160 cm parisänky, klaffilipasto, toinen klaffilipasto peilillä, vanha keittiöjakkara, kahden istuttava puutarhasohva, kaksi puutarhatuolia, valaisimia, vanha karttapallo, kirjoja ja erinäistä sekalaista tavaraa. 


Tavaroiden myynti ei todellakaan ollut rahasampo eikä ruusuilla tanssimista - säätämistä aikataulujen ja tavaran peruutusten kanssa, mutta kaikkinensa se kannatti. Yli jääneet kirjat sain vietyä erään kirjaston kierrätyskärryyn ja kirppiksillä liikkumatonta tavaraa (juomalaseja, kuppeja, yms) keksimme kierrättää uudessa talossamme. Jätimme useampaan otteeseen tavaroita pienessä pahvilaatikossa rappukäytävään alaoven lähelle "Saa ottaa" -tekstin kera. Tavarat katosivat alta aikayksikön (tietenkin "kerrostalokyttääjänä" kävin kurkistelemassa ovatko tavarat kelvanneet).

Uusi pieni asunto on vielä sekaisin ja ylitäysi, tavaraa riittää karsittavaksi yhä, mutta jäljelle jäänyt on lähinnä kirpputoritavaraa. Odotan jo innolla ensimmäistä kirppismyyntipäivää ihkaoikealla torilla, jonne pääsee levittämään tavarat myyntipöydälle ja tapaamaan ihmisiä myynnin merkeissä kasvotusten. Tavataan Tammelantorilla!

Kommentit

Suositut tekstit