Siirry pääsisältöön

Videot

Kassituunaus: "Kesäperhonen"

Olen kertonut "lahjoitetaan" laatikoista löytämistäni huonokuntoisista vaatteista talteen ottamistani paljettikuvioista, joita kierrätän sopiviin tuunauksiini. Katsokaapa joskus täysin loppuunkuluneita trikoopaitoja, joissa on paljettiprintti: hyvin usein se printti on säilynyt kuin uutena! Koska olen "kassialma" tuunaan usein näillä paljetti-ihanuuksilla kasseja. Nyt käyttöön pääsi suurikokoinen kääntöpaljettiperhonen - haa, niin suuri, että sain mustan, vahvan kangaskassin jättikokoisen mainoslogon piilotettua.

Junanilkkavillasukat aikuiselle

Halusin kutoa aikuisen kokoa 40-41 olevat "junasukat". Koska en tarvitse tällä hetkellä lisää pitkävartisia villasukkia, päätin kokeilla kuinka "junasukkamalli" toimisi nilkkasukkina. Ja toimihan se! Käytin kutomiseen Seitsemän Veljestä lankaa, silmukkamäärä 40. Tein ensin kymmenen kerrosta suoraa neuletta, sen jälkeen kantapää. Kantapääkavennusten jälkeen kudoin kuusi kappaletta "junaraitoja". Sukista tuli mukavan tossumaiset, ja ne rullaantuvat näppärästi kerälle, jolloin saan ne laukkuun mukaan. Pidän nimittäin kylään mennessäni mukanani villasukkia, jotka sujautan jalkaani kenkien riisumisen jälkeen. Näistä junanilkkavillasukista tuli myös siis oivalliset kyläilysukat.






Kommentit

  1. Kivan näköiset sukat,itsekin voisin tehdäkin tälläiset matalavartiset sukat....villasukkia kun ei koskaan ole liikaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elämää tähtitaivaan alla :) Todellakaan villasukkia ei ole koskaan liikaa! Talvella nilkkavillasukat (hmm, ja tietysti Suomen Juhannuksena) ovat ihanat nukkuessa. Nilkkasukka kannattaa muuten kutoa napakaksi, aavistuksen verran kireämmäksi kuin pitkät villasukat, niin pysyvät paremmin jalassa.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit