Siirry pääsisältöön

Videot

Muuton keskellä virkattu pikkulaukku

Huh, edellisestä postauksesta on vierähtänyt yli kolme kuukautta, mutta siihen on syynsä: päätimme tammikuussa muuttaa 70 neliöisestä rivitaloasunnostamme 36 neliöiseen kerrostaloasuntoon! Asuinneliöt siis käytännössä puolittuivat ja sehän on tiennyt melkoista tavaroiden downshiftaamista, joka on vienyt - ja vie edelleenkin - kaiken ylimääräisen ajan.  Palmusunnuntaina havahduin siihen, että eletään jo pääsiäisen aikaa ja päätin, että teen edes jonkin pienen käsityön. Löysin erivärisiä Seiskaveikan purkukeriä, joista yleensä olen neulonut leikkihiiriä kissoille, mutta nyt kissat saivat jäädä nuolemaan tassujaan ja itsekkäästi virkkasin pienen isoäidinneliölaukun kännykkälaukukseni. En pidä siitä, että virkatut laukut venyvät kovasti, ja kokeilin ryhdistää virkkuutyötä yhdistämällä Seiskaveikan pariksi valkoista kalastajanlankaa. Se tuntui auttavan, laukusta tuli mielestäni jämäkkä.  Kiinnitin laukkuun myös ohuen valkoisen puuvillavuorin, jotta kännykän kulmat eivät törröttäisi ulos vir

Minttutumppuja

Blogini on päivittynyt hitaanlaisesti viime aikoina johtuen siitä, että marraskuussa kolmannen kerran leikatun ranteeni kanssa on nyt meneillään kuntoutus, jonka tarkoituksena saada vasen käsi edes jonkinasteisesti työkykyiseksi. Kuntoutan kättä kirjoittamalla pieniä harjoituksia tietokoneella sekä tietenkin myös fysioterapeutin ohjeiden mukaisesti rannetta vahvistavilla jumppaliikkeillä. Kolmas ranneleikkaushan oli melko iso: sekä kyynär- että värttinäluusta poistettiin titaanilevyt, vaurioitunut rannenivel poistettiin kokonaan (kyllä, kokonaan, eikä tilalle kuulemma laiteta tekoniveltä edes koskaan tulevaisuudessa) ja lisäksi vielä kyynärluusta sahattiin 1 cm pois (kyynärluun pää), jotta ranteeseen saatiin "avattua" tilaa ranteen kiertoliikkeen palauttamiseksi. Sinänsä leikkaus oli onnistunut, vasen käteni ei enää tökötä "käsipäivää" asennossa, vaan ranne kiertyy jo melko hyvin, tosin kivuliaasti. Henkistä tuskaa minulle on tämän reilun kahden vuoden aikana aiheuttanut se, etten ole pystynyt kirjoittamaan kymmensormijärjestelmällä. Onneksi olen kuitenkin pystynyt tekemään pieniä askarteluja, ja nyt, toivon mukaan, pystyisin tulevaisuudessa kirjoittamaan enemmän tekstiä blogiini.

Mutta vihdoin asiaan, eli otsikon mukaisiin "Minttutumppuihin". Reilu kuukausi sitten etsiskelin vaaleankeltaista akryylilankaa kutoakseni kevätlapaset. Haluamaani värisävyä ei löytynyt, kaikki keltaiset olivat liian tummia. Törmäsin lankahyllyllä mintunvihreään kerään ja ihastuin oitis. Lanka oli yllättävän riittoisa, lapasten jälkeen oli vielä puolet kerästä jäljellä, joten kudoin toisetkin, paksummat lapaset. Niihin yhdistin vihreää Seitsemän Veljestä lankaa. Vielä näiden toistenkin tumppujen jälkeen akryylilankaa jäi pieni kerä, jonka tuhosin raidoiksi sisarelleni menevien villasukkien varsiin.


Aloituksessa 36 silmukkaa, 
peukalon jälkeen 40 silmukkaa.

Kämmenselän puolella "junasukkaraidoitus".

Kaksinkertainen lanka,
aloituksessa 32 silmukkaa, 
peukalon jälkeen 36 silmukkaa.


Kommentit

Suositut tekstit