Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Bumbag vanhoista housuista

Edellisessä postauksessani (klik) kirjoitin vyölaukusta, jonka ompelin housunpuntista. Samaisista vihreistä housuista ompelin myös isomman, nelitaskuisen bumbagin käytettäväksi pidemmillä kävelyretkillä. Leikkasin housuista kaksi kappaletta siten, että niihin tuli sekä taka- että etutasku. Laitoin neljä kiinnitysrengasta kantohihnalle, jotta laukkua voi käyttää joko vyö- tai olkalaukkuna. Ompelin kappaleet nurjalta puolelta yhteen jättäen noin 20 cm kokoisen kääntöaukon. Käänsin ompeluksen oikeinpäin ja ompelin kääntöaukon umpeen. 

Laukkuun saan mahtumaan kaiken mitä tarvitsen: vesipullon, nenäliinoja, lompakon, avaimen ja kännykän. Tottahan toki nuo kaikki tavarat kulkisivat pienessä repussakin, mutta bumbagissä ne ovat heti käden ulottuvilla.


Silputtavat housut edestä.

Silputtavat housut takaa.

En leikannut housujen sivusaumaa auki.
Näin sain kaksi kappaletta, joissa molemmissa 
on housujen takatasku ja etutasku.
Kappaleet ovat toistensa peilikuvia.
Vyölaukkuna

Olkalaukkuna

Haisuli-pipo on varusteeni metsäkävelyretkillä.

Olen kiinnittänyt pipoon heijastimen "tupsuksi".

Kommentit

  1. Tulipas kiva kassi ja ihan parasta tuollainen uusiokäyttö :) Iloa viikonloppuusi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tähtienkoti blogi :) Mukavaa viikonloppua sinullekin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit