Siirry pääsisältöön

Videot

Muuton keskellä virkattu pikkulaukku

Huh, edellisestä postauksesta on vierähtänyt yli kolme kuukautta, mutta siihen on syynsä: päätimme tammikuussa muuttaa 70 neliöisestä rivitaloasunnostamme 36 neliöiseen kerrostaloasuntoon! Asuinneliöt siis käytännössä puolittuivat ja sehän on tiennyt melkoista tavaroiden downshiftaamista, joka on vienyt - ja vie edelleenkin - kaiken ylimääräisen ajan.  Palmusunnuntaina havahduin siihen, että eletään jo pääsiäisen aikaa ja päätin, että teen edes jonkin pienen käsityön. Löysin erivärisiä Seiskaveikan purkukeriä, joista yleensä olen neulonut leikkihiiriä kissoille, mutta nyt kissat saivat jäädä nuolemaan tassujaan ja itsekkäästi virkkasin pienen isoäidinneliölaukun kännykkälaukukseni. En pidä siitä, että virkatut laukut venyvät kovasti, ja kokeilin ryhdistää virkkuutyötä yhdistämällä Seiskaveikan pariksi valkoista kalastajanlankaa. Se tuntui auttavan, laukusta tuli mielestäni jämäkkä.  Kiinnitin laukkuun myös ohuen valkoisen puuvillavuorin, jotta kännykän kulmat eivät törröttäisi ulos vir

Bumbag vanhoista housuista

Edellisessä postauksessani (klik) kirjoitin vyölaukusta, jonka ompelin housunpuntista. Samaisista vihreistä housuista ompelin myös isomman, nelitaskuisen bumbagin käytettäväksi pidemmillä kävelyretkillä. Leikkasin housuista kaksi kappaletta siten, että niihin tuli sekä taka- että etutasku. Laitoin neljä kiinnitysrengasta kantohihnalle, jotta laukkua voi käyttää joko vyö- tai olkalaukkuna. Ompelin kappaleet nurjalta puolelta yhteen jättäen noin 20 cm kokoisen kääntöaukon. Käänsin ompeluksen oikeinpäin ja ompelin kääntöaukon umpeen. 

Laukkuun saan mahtumaan kaiken mitä tarvitsen: vesipullon, nenäliinoja, lompakon, avaimen ja kännykän. Tottahan toki nuo kaikki tavarat kulkisivat pienessä repussakin, mutta bumbagissä ne ovat heti käden ulottuvilla.


Silputtavat housut edestä.

Silputtavat housut takaa.

En leikannut housujen sivusaumaa auki.
Näin sain kaksi kappaletta, joissa molemmissa 
on housujen takatasku ja etutasku.
Kappaleet ovat toistensa peilikuvia.




Vyölaukkuna

Olkalaukkuna

Haisuli-pipo on varusteeni metsäkävelyretkillä.

Olen kiinnittänyt pipoon heijastimen "tupsuksi".

Kommentit

  1. Tulipas kiva kassi ja ihan parasta tuollainen uusiokäyttö :) Iloa viikonloppuusi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tähtienkoti blogi :) Mukavaa viikonloppua sinullekin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit