Siirry pääsisältöön

Videot

Muuton keskellä virkattu pikkulaukku

Huh, edellisestä postauksesta on vierähtänyt yli kolme kuukautta, mutta siihen on syynsä: päätimme tammikuussa muuttaa 70 neliöisestä rivitaloasunnostamme 36 neliöiseen kerrostaloasuntoon! Asuinneliöt siis käytännössä puolittuivat ja sehän on tiennyt melkoista tavaroiden downshiftaamista, joka on vienyt - ja vie edelleenkin - kaiken ylimääräisen ajan.  Palmusunnuntaina havahduin siihen, että eletään jo pääsiäisen aikaa ja päätin, että teen edes jonkin pienen käsityön. Löysin erivärisiä Seiskaveikan purkukeriä, joista yleensä olen neulonut leikkihiiriä kissoille, mutta nyt kissat saivat jäädä nuolemaan tassujaan ja itsekkäästi virkkasin pienen isoäidinneliölaukun kännykkälaukukseni. En pidä siitä, että virkatut laukut venyvät kovasti, ja kokeilin ryhdistää virkkuutyötä yhdistämällä Seiskaveikan pariksi valkoista kalastajanlankaa. Se tuntui auttavan, laukusta tuli mielestäni jämäkkä.  Kiinnitin laukkuun myös ohuen valkoisen puuvillavuorin, jotta kännykän kulmat eivät törröttäisi ulos vir

Kesäkassi vanhoista farkkushortseista

Näin Pinterestissä kuvan kassista, joka oli tehty vanhoista farkuista. Ohjetta kassin tekemiseen ei ollut, pelkkä kuva, mutta eipä peruskassin ompelemiseen sen ihmeempiä ohjeita tarvitsekaan. Valokuvasin nyt kuitenkin oman farkkukassini tekovaiheet. 

Käytin kassiin vanhat farkkushortsit, jotka eivät enää mahtuneet päälleni ja olivat haaroistaankin jo melkein puhki. Kassin vuorina käytin punaista, joiltakin messuilta saatua puuvillaista mainoskassia. Näin sain kätevästi kassin sangat samalla, ja mainoshan ei haittaa koska se jäi sisäpuolelle piiloon. Tämä kesäkassi oli todella nopea ommella, se valmistui toisella silmällä Salkkareita katsellessani.


Farkkushortsien leikkaaminen kahdeksi palaksi.

Mainoslogo sumennettu kuvaan.
Tästä tuli farkkukassin vuori ja sangat.

Mainoskassin avulla leikkasin sopivan 
kokoiset farkkupalat (plus saumanvara).

Ompelu ja työn kääntäminen oikein päin.

Mainoskassi nuppineuloilla kiinni ja ompelu. 
Tein kaksi saumaa kuten farkuissakin.

Kassi valmiina oikein ja nurin päin.
Mainoslogo pilkottaa hieman, mutta se ei haittaa 
koska se jää kassin sisäpuolelle piiloon.



Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Maarit :) Puuvillaisia mainoskasseja on tosi näppärä käyttää vuorikasseina, nopeuttaa paljon ompelua.

      Poista
  2. Näppärästi tehty ja kiva kassi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heisi :) Noilla farkkushortseilla oli minulle vielä pienoinen tunnearvokin: olen ostanut ne Berliinistä eräällä kesälomareissulla. Nyt nuo "matkamuistoshortsit" jatkavat vielä kulkuaan kassina :)

      Poista
    2. Kiitos Heidi :) (Anteeksi aikaisempi kirjoitusvirheeni nimessäsi)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit