Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Kesäkassi vanhoista farkkushortseista

Näin Pinterestissä kuvan kassista, joka oli tehty vanhoista farkuista. Ohjetta kassin tekemiseen ei ollut, pelkkä kuva, mutta eipä peruskassin ompelemiseen sen ihmeempiä ohjeita tarvitsekaan. Valokuvasin nyt kuitenkin oman farkkukassini tekovaiheet. 

Käytin kassiin vanhat farkkushortsit, jotka eivät enää mahtuneet päälleni ja olivat haaroistaankin jo melkein puhki. Kassin vuorina käytin punaista, joiltakin messuilta saatua puuvillaista mainoskassia. Näin sain kätevästi kassin sangat samalla, ja mainoshan ei haittaa koska se jäi sisäpuolelle piiloon. Tämä kesäkassi oli todella nopea ommella, se valmistui toisella silmällä Salkkareita katsellessani.


Farkkushortsien leikkaaminen kahdeksi palaksi.

Mainoslogo sumennettu kuvaan.
Tästä tuli farkkukassin vuori ja sangat.

Mainoskassin avulla leikkasin sopivan 
kokoiset farkkupalat (plus saumanvara).

Ompelu ja työn kääntäminen oikein päin.

Mainoskassi nuppineuloilla kiinni ja ompelu. 
Tein kaksi saumaa kuten farkuissakin.

Kassi valmiina oikein ja nurin päin.
Mainoslogo pilkottaa hieman, mutta se ei haittaa 
koska se jää kassin sisäpuolelle piiloon.Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Maarit :) Puuvillaisia mainoskasseja on tosi näppärä käyttää vuorikasseina, nopeuttaa paljon ompelua.

   Poista
 2. Näppärästi tehty ja kiva kassi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heisi :) Noilla farkkushortseilla oli minulle vielä pienoinen tunnearvokin: olen ostanut ne Berliinistä eräällä kesälomareissulla. Nyt nuo "matkamuistoshortsit" jatkavat vielä kulkuaan kassina :)

   Poista
  2. Kiitos Heidi :) (Anteeksi aikaisempi kirjoitusvirheeni nimessäsi)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit