Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

Kesäkassi vanhoista farkkushortseista

Näin Pinterestissä kuvan kassista, joka oli tehty vanhoista farkuista. Ohjetta kassin tekemiseen ei ollut, pelkkä kuva, mutta eipä peruskassin ompelemiseen sen ihmeempiä ohjeita tarvitsekaan. Valokuvasin nyt kuitenkin oman farkkukassini tekovaiheet. 

Käytin kassiin vanhat farkkushortsit, jotka eivät enää mahtuneet päälleni ja olivat haaroistaankin jo melkein puhki. Kassin vuorina käytin punaista, joiltakin messuilta saatua puuvillaista mainoskassia. Näin sain kätevästi kassin sangat samalla, ja mainoshan ei haittaa koska se jäi sisäpuolelle piiloon. Tämä kesäkassi oli todella nopea ommella, se valmistui toisella silmällä Salkkareita katsellessani.


Farkkushortsien leikkaaminen kahdeksi palaksi.

Mainoslogo sumennettu kuvaan.
Tästä tuli farkkukassin vuori ja sangat.

Mainoskassin avulla leikkasin sopivan 
kokoiset farkkupalat (plus saumanvara).

Ompelu ja työn kääntäminen oikein päin.

Mainoskassi nuppineuloilla kiinni ja ompelu. 
Tein kaksi saumaa kuten farkuissakin.

Kassi valmiina oikein ja nurin päin.
Mainoslogo pilkottaa hieman, mutta se ei haittaa 
koska se jää kassin sisäpuolelle piiloon.



Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Maarit :) Puuvillaisia mainoskasseja on tosi näppärä käyttää vuorikasseina, nopeuttaa paljon ompelua.

      Poista
  2. Näppärästi tehty ja kiva kassi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heisi :) Noilla farkkushortseilla oli minulle vielä pienoinen tunnearvokin: olen ostanut ne Berliinistä eräällä kesälomareissulla. Nyt nuo "matkamuistoshortsit" jatkavat vielä kulkuaan kassina :)

      Poista
    2. Kiitos Heidi :) (Anteeksi aikaisempi kirjoitusvirheeni nimessäsi)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit