Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Kissanlelu pörriäinen

Ystäväni tekee vapaaehtoistyötä berliiniläisessä eläinsuojeluyhdistyksessä, jonka toimintaa arvostan suuresti. Kyseinen yhdistys jakaa eläinten ruoka- ja tarvikeapua vähävaraisille koira- ja kissaperheille. Olen kutonut yhdistykselle langanlopuista pieniä villahiiriä ja villakaloja lahjoiksi kissoille (ohje hiiriin löytyy täältä).

Nyt ideoin uuden lelumallin, pörriäisen! Suunnittelupuuhissa saan korvaamatonta apua naapuriltani Rambo-kissalta; hän on tuotekehityspäällikkö ja testaa uusien prototyyppien leikittävyyden. Rambo ulkoilee päivittäin hihnassa omalla takapihallaan ja kun näin Rambon vein pörriäisen prototyypin testattavaksi.

Testitulos:
Rambo nuuhkaisi pörriäistä ja huiskaisi käpällällään: tassu luiskahti pörriäisen silmukkamaiseen siipeen. Leikki loppui alkuunsa ja Rambo tuijotti minua: "Ei kelpaa, tassuni takertui!". Kävin kotona leikkaamassa pörriäisen siivet auki, hapsumaisiksi kuin hiiren viikset, ja palasin Rambon luo. "Onko parempi nyt?" ehdin vain kysyä kun pörriäinen sai jo kovaa kyytiä!

(Rambolta saatu lupa kertoa hänen roolistaan tuotekehityspäällikkönä.)


Pörriäinen 1.0
Siipimallia ei hyväksytty.

Pörriäinen 2.0
Kelpuutettu siipien malli.

Ohje, osa 1.

Ohje, osa 2.Kommentit

Suositut tekstit