Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

Kissanlelu pörriäinen

Ystäväni tekee vapaaehtoistyötä berliiniläisessä eläinsuojeluyhdistyksessä, jonka toimintaa arvostan suuresti. Kyseinen yhdistys jakaa eläinten ruoka- ja tarvikeapua vähävaraisille koira- ja kissaperheille. Olen kutonut yhdistykselle langanlopuista pieniä villahiiriä ja villakaloja lahjoiksi kissoille (ohje hiiriin löytyy täältä).

Nyt ideoin uuden lelumallin, pörriäisen! Suunnittelupuuhissa saan korvaamatonta apua naapuriltani Rambo-kissalta; hän on tuotekehityspäällikkö ja testaa uusien prototyyppien leikittävyyden. Rambo ulkoilee päivittäin hihnassa omalla takapihallaan ja kun näin Rambon vein pörriäisen prototyypin testattavaksi.

Testitulos:
Rambo nuuhkaisi pörriäistä ja huiskaisi käpällällään: tassu luiskahti pörriäisen silmukkamaiseen siipeen. Leikki loppui alkuunsa ja Rambo tuijotti minua: "Ei kelpaa, tassuni takertui!". Kävin kotona leikkaamassa pörriäisen siivet auki, hapsumaisiksi kuin hiiren viikset, ja palasin Rambon luo. "Onko parempi nyt?" ehdin vain kysyä kun pörriäinen sai jo kovaa kyytiä!

(Rambolta saatu lupa kertoa hänen roolistaan tuotekehityspäällikkönä.)


Pörriäinen 1.0
Siipimallia ei hyväksytty.

Pörriäinen 2.0
Kelpuutettu siipien malli.

Ohje, osa 1.

Ohje, osa 2.



Kommentit

Suositut tekstit