Siirry pääsisältöön

Videot

Sporttipaitatuunaukset

Minulla oli kaksi jo melkoisen kulahtanutta ja pesussa kutistunutta mustaa t-paitaa. Niiden rinnuksessa oli vaaleanpunaiset silhuetti-painatukset, jotka olivat hyväkuntoiset. En kuitenkaan halunnut enää käyttää paitoja koska ne kinnasivat päällä, mutta en myöskaan ollut tullut hävittäneeksi niitä. Inspiraatio t-paitojen tuunaamiseen löytyi yllättävällä tavalla: haeskelin hattujemme seasta jotakin kivaa lippistä ja löysin 15 vuotta sitten äidiltäni lahjaksi saamani vaaleanpunaisen Puman lippiksen, jossa on turkoosi Puman logo. Lippis oli aikoinaan lempparini ja käytin sitä paljon. Koska tilkkulaatikosssani oli suikale turkoosia trikoota, päätin tuunata kahdesta t-paidastani "sporttipaidat" käytettäväksi lippiksen kanssa.  

"Juoksuvyölaukku" vanhasta penalista

Olen katsellut paljon ohjeita kuinka ommella juoksuvyö joustavasta kankaasta ja miettinyt tekisinkö sellaisen. En harrasta juoksua, mutta käyn pienillä kävelylenkeillä lähimetsässä olevalla polulla ja tällöin haluaisin kännykän olevan mahdollisimman mutkattomasti (eli pompottamatta) matkassa. 

Jostain kierrätystapahtumasta olin ottanut ompelutuunaustarkoituksiin viininpunaisen lycratopin, joka sellaisenaan oli käyttökelvoton, sillä sen kainalot olivat pinttyneet vaaleiksi. Mittailin, riittäisikö topin kangas "juoksuvyölaukkuun" - ei olisi riittänyt. Käsityökorissani oli vanha neopreenikankainen penaali, jossa säilytin ennen sukkapuikkoja, mutta olin keksinyt niille paremman paikan joten penali oli tarpeeton. 

Leikkasin lycratopin "kankaaksi" ja ompelin sen putkeksi. Ratkoin neopreenisen penaalin sivut auki ja pujotin viininpunaisen lycraputken niihin. Ompelin sivut kiinni. Vanhasta penalista muodostui näin kuljetuspussukka kännykälle ja lycratopin materiaalista tuli vyöosuus. 

"Gul" -merkkinen violetti penali on muuten aikoinaan - viime vuosituhannella - ostettu Tukholmasta nyttemmin jo lopetetulta Skärholmenin kirpputorilta. Oi, mitä löytöjä tuolta kirpputorilta tekikään!


Kommentit

Suositut tekstit