Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

"Juoksuvyölaukku" vanhasta penalista

Olen katsellut paljon ohjeita kuinka ommella juoksuvyö joustavasta kankaasta ja miettinyt tekisinkö sellaisen. En harrasta juoksua, mutta käyn pienillä kävelylenkeillä lähimetsässä olevalla polulla ja tällöin haluaisin kännykän olevan mahdollisimman mutkattomasti (eli pompottamatta) matkassa. 

Jostain kierrätystapahtumasta olin ottanut ompelutuunaustarkoituksiin viininpunaisen lycratopin, joka sellaisenaan oli käyttökelvoton, sillä sen kainalot olivat pinttyneet vaaleiksi. Mittailin, riittäisikö topin kangas "juoksuvyölaukkuun" - ei olisi riittänyt. Käsityökorissani oli vanha neopreenikankainen penaali, jossa säilytin ennen sukkapuikkoja, mutta olin keksinyt niille paremman paikan joten penali oli tarpeeton. 

Leikkasin lycratopin "kankaaksi" ja ompelin sen putkeksi. Ratkoin neopreenisen penaalin sivut auki ja pujotin viininpunaisen lycraputken niihin. Ompelin sivut kiinni. Vanhasta penalista muodostui näin kuljetuspussukka kännykälle ja lycratopin materiaalista tuli vyöosuus. 

"Gul" -merkkinen violetti penali on muuten aikoinaan - viime vuosituhannella - ostettu Tukholmasta nyttemmin jo lopetetulta Skärholmenin kirpputorilta. Oi, mitä löytöjä tuolta kirpputorilta tekikään!


Kommentit

Suositut tekstit