Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

Tilkkupusero

Olen ihastellut käsityöbloggareiden toinen toistaan upeampia tilkkutöitä ja halusin itsekin kokeilla tilkkutyön tekoa. En ole koskaan ennen tehnyt sellaista enkä oikein osannut lähteä suunnittelemaan. Kaivoin vain esiin kankaanpalat joita minulle on kertynyt jemmaan ja leikkelin niistä paloja, joita sitten yhdistin ompelukoneella. Aluksi ajattelin tehdä hameen, mutta pienen harkinnan jälkeen päädyin yrittämään puseron tekoa. Se oli virhe, sillä tuhersin kaula- ja hiha-aukkojen kanssa parikin iltaa, eikä lopputulos ollut kovin hääppöinen. Virhe numero kaksi oli se, ettei minulla ollut minkäänlaista kaavaa, vaan tein ihan arvioimalla. 

Itse tilkkupintaa oli hauska tehdä, mutta vaatteen ompeleminen siitä oli minun taidoilleni liikaa. Pusero tulee kyllä käyttöön aiemmin tuunaamieni farkkushortsien kanssa, mutta jos vielä tilkkuompeluun ryhdyn, niin teen hameen.




Kommentit

Suositut tekstit