Siirry pääsisältöön

Videot

Isosta huivista "Audrey Hepburn" -poncho

Musta puuvillainen "saa ottaa" -laatikosta löytynyt huivi oli jäänyt minulla vähälle käytölle. Syynä siihen oli se, että huivi oli suuri, "pashmina" -huivien kokoluokkaa, mutta materiaalinsa vuoksi se ei oikein toiminut: lämmittämään se oli liian kylmä ja auringolta suojaamaan liian kuuma.  Olin hylännyt huivin kangaslaatikkooni odottamaan ideaa. Paljon käyttämäni  "Audrey Hepburn" -liehukepaita  kului nyppyiseksi ja pelastin siitä yhä hyvässä kunnossa olevan printin tuunauskäyttöön. Pidän kovasti kaikenlaisista kaapumaisista loippanoista ja nytpä sitten ompelin mustasta huivista "Audrey Hepburn" -ponchon.  

Tilkkupusero

Olen ihastellut käsityöbloggareiden toinen toistaan upeampia tilkkutöitä ja halusin itsekin kokeilla tilkkutyön tekoa. En ole koskaan ennen tehnyt sellaista enkä oikein osannut lähteä suunnittelemaan. Kaivoin vain esiin kankaanpalat joita minulle on kertynyt jemmaan ja leikkelin niistä paloja, joita sitten yhdistin ompelukoneella. Aluksi ajattelin tehdä hameen, mutta pienen harkinnan jälkeen päädyin yrittämään puseron tekoa. Se oli virhe, sillä tuhersin kaula- ja hiha-aukkojen kanssa parikin iltaa, eikä lopputulos ollut kovin hääppöinen. Virhe numero kaksi oli se, ettei minulla ollut minkäänlaista kaavaa, vaan tein ihan arvioimalla. 

Itse tilkkupintaa oli hauska tehdä, mutta vaatteen ompeleminen siitä oli minun taidoilleni liikaa. Pusero tulee kyllä käyttöön aiemmin tuunaamieni farkkushortsien kanssa, mutta jos vielä tilkkuompeluun ryhdyn, niin teen hameen.
Kommentit

Suositut tekstit