Siirry pääsisältöön

Videot

Muuton keskellä virkattu pikkulaukku

Huh, edellisestä postauksesta on vierähtänyt yli kolme kuukautta, mutta siihen on syynsä: päätimme tammikuussa muuttaa 70 neliöisestä rivitaloasunnostamme 36 neliöiseen kerrostaloasuntoon! Asuinneliöt siis käytännössä puolittuivat ja sehän on tiennyt melkoista tavaroiden downshiftaamista, joka on vienyt - ja vie edelleenkin - kaiken ylimääräisen ajan.  Palmusunnuntaina havahduin siihen, että eletään jo pääsiäisen aikaa ja päätin, että teen edes jonkin pienen käsityön. Löysin erivärisiä Seiskaveikan purkukeriä, joista yleensä olen neulonut leikkihiiriä kissoille, mutta nyt kissat saivat jäädä nuolemaan tassujaan ja itsekkäästi virkkasin pienen isoäidinneliölaukun kännykkälaukukseni. En pidä siitä, että virkatut laukut venyvät kovasti, ja kokeilin ryhdistää virkkuutyötä yhdistämällä Seiskaveikan pariksi valkoista kalastajanlankaa. Se tuntui auttavan, laukusta tuli mielestäni jämäkkä.  Kiinnitin laukkuun myös ohuen valkoisen puuvillavuorin, jotta kännykän kulmat eivät törröttäisi ulos vir

DIY Aarikkakorvikset

Kymmenisen vuotta sitten käytin töissä ollessani paljon Aarikan rannekoruja, ja tuohon aikaan koruissa oli logona puinen, suorakaiteen muotoinen pala, jossa luki "Aarikka Finland". Logohela oli minusta hauska siihen saakka kunnes eräänä päivänä kahvitauolla entinen työkaverini tokaisi: "Miksi et ota noita hintalappuja pois rannekoruistasi?" Hämmennykseltä toivuttuani näytin hänelle, että kyseessä on koruihin kuuluvat logot, mutta ei, hän jatkoi: "No se hintalappuhan on tietysti ollut liimattuna tuon puupalan toisella puolelle!" Annoin asian olla sillä tiesin, että kyseinen ex-kollega ei ymmärtänyt korujen  päälle. Mutta, ikävä kyllä, sen jälkeen silmissäni nämä logomerkit näyttivät - hintalapuilta.

Päädyin irrottamaan koruista "hintalaput" pois ja jätin ne talteen. Osan tuon aikaisista Aarikan koruistani olen jo myynyt pois ja aina silloin olen kiinnittänyt logohelan koruun takaisin. Osa rannekoruista on kuluneisuuden vuoksi päätynyt uusiokäyttöön ja näiden korujen heloja minulla oli jemmassa vielä muutama. "Mikki näkee kahtena" -postauksessani kerroin ostamastani pussillisesta puuhelmiä. Kyseisessä pussissa oli mustia, litteitä helmiä, joissa oli kaksi reikää ja näistä askartelin DIY-Aarikkakorvikset. Pujotin puuhelmiin ketjua, jonka molempiin päihin kiinnitin "hintalaput" heloiksi ja korun yläosaan kiinnitin korvakorukoukut. 






Kommentit

Suositut tekstit