Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

"Mari meni Manseen" -laukkutuunaus

Paljon käyttämäni Marimekon Roadie-sarjan olkalaukku "Cash and Carry" vaati pesua. Laukkuni on kymmenisen vuotta vanha ja sen sisäpinnoite oli alkanut jo hilseilemään. Epäröin, kuinka pesussa kävisi, mutta koska halusin pestä vuosien saatossa kertyneen lian pois, päätin ottaa riskin. 

Upotin laukun ämpäriin, jossa oli haaleaa vettä ja nestemäistä pyykkipulveria. Ja huonostihan siinä kävi: laukun sininen sisäpinnoite alkoi nousta lepeinä veden pintaan. Ei auttanut muu kuin kädellä hangata kaikki pinnoite pois - se lähti helposti, aivan kuten auringonpolttama iho kuoriutuu. Ähersin aikani ja sain kaiken "laukkuhilseen" pois ja tyytyväisenä käänsin laukun oikein päin. Ilo oli ennenaikaista: laukku repeytyi yhdestä kulmastaan todella pahoin, käyttökelvottomaksi.

Murjotin loppupäivän ja surkuttelin yhden lempilaukkuni kohtaloa. Seuraavana aamuna ratkoin revenneen etuosan irti laukusta ja lähdin kirpputorikierrokselle etsimään sopivaa materiaalia, jolla korjaisin laukun. En löytänyt haluamaani ja harmituskäyrä senkun kasvoi. Myöhemmin saman päivän iltana sain kuitenkin idean: entä jos korjaisin laukun kankaalla, josta näkyisikin se, että laukkua on tosiaan jouduttu fiksaamaan. 

Korjausmateliaaliksi löytyikin sitten käyttämättömänä kaapissa lojunut puuvillainen mainoskassi, jossa oli kuvattuna Tampereen maamerkkejä (mm. Pispalan Haulitorni, Hotelli Ilves, Tampereen Tuomiokirkko, jne). Leikkasin Marilaukusta irti ratkomani kappaleen kokoisen palan, jota vahvistin parilla kerroksella valkoista puuvillakangasta ja ompelin laukun kasaan. Annoin kassituunaukselle nimeksi "Mari meni Manseen".











Kommentit

Suositut tekstit