Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Fleecepuserosta kotitakki

Olin ottanut kierrätystapahtumasta itselleni luonnonvalkoisen fleecepuseron, jossa oli taskut ja kauluksessa lyhyt vetoketju. Pusero jäi käyttämättä koska se oli aavistuksen verran nafti ja sen vuoksi vaikea pukea päälle. Puseron etuosa oli tehty kahdesta kappaleesta ja siinä oli keskellä sauma. Ratkoin sauman auki ja kauluksen vetoketjun pois. 

Fleecepuseron kangas oli vakosamattimaisesti "jurmutettua" ja se sai vaatteen näyttämään retrolta - ja tokihan tämä pusero melko varmasti olikin peräisin ysäriltä. Pohdin pitkään, millaisella kankaalla suurentaisin puseron takiksi. Tilkkulaatikostani löytyi pala ehtaa 70-luvun froteeta, josta sain muotoiltua etuosaan juuri sopivan kokoiset lisäkappaleet. En tehnyt minkäänlaista kiinnitystä syystä että minulla ei ollut vetoketjua eikä sopivia nappeja, vaan jätin takin avonaiseksi kotitakiksi. 


Kommentit

Suositut tekstit