Siirry pääsisältöön

Videot

Punavalkoinen virkattu baskeri

Olen pitkään halunnut virkata baskerin, googlettanut ties kuinka monta baskerin virkkausohjetta, mutta olen niitä ihmisiä jotka eivät ymmärrä yksinkertaistakaan virkkausohjetta. Niinpä ryhdyin puuhaan ihan kokeilemalla.  Yrityksen ja erehdyksen kautta sain kolmannella kerralla baskerista mieleiseni. Ensimmäinen versio näytti ryppyiseltä pölyrätiltä -> purkuun. Toisesta versiosta tuli liian pieni -> purkuun. Kolmas kerta toden sanoi, onnistuin vihdoin! En edes yritä kirjoittaa ohjetta kuinka baskerin tein. Pyörylän virkkasin pylväillä, vaihdoin langan väriä joka kerroksella ja aloitin kaventamiset kun olin saanut aikaiseksi 20 kerrosta. Sitten vain sovittelin, koska oli päähän sopiva. 

Isoäidinneliötyyny

Sain ystävältäni Berliinissä kassillisen punaisia ja valkoisia lankoja. Oli pieniä keränyttyröitä, kesken jääneitä töitä sekä raidallinen tonttuhattu, josta oli kuulemma tullut liian kuuma ja painava. Purin kaikki, jopa sen kaksinkertaisella langalla neulotun tonttuhatun, josta tulikin todella paljon lankaa! 

Näistä kierrätetyistä langoista olen sekä neulonut että virkannut kaikenlaista.  Kaikista pienimmistä purkukeristä aloitin virkkaamaan jo Berliinissä kahta punavalkoista isoäidinneliötä. Pääteltäviä lankoja oli kertynyt toivoton määrä jo neliöiden ollessa noin 30 cm × 30 cm kokoisia. Tätä inhokkihommaani - lankojen päättelyä - näpersin paluumatkallamme laivalla Travemündestä Malmöön ja sen jälkeen punavalkoiset neliöt jäivät viikkokausiksi unholaan.

Alkusyksystä kaivelin neliöt esiin ja pikkuhiljaa virkkailin niihin lisää punaista ja valkoista. Eilen sain urakan päätökseen: 50 cm × 50 cm kokoinen kierrätetystä langasta virkattu isoäidinneliötyynyni valmistui!Kommentit

Suositut tekstit