Siirry pääsisältöön

Videot

Kierrätyslöytöjen joulukalenteri 2022

Huomenna alkaa joulukuu - ja blogissani Kierrätyslöytöjen joulukalenteri, jossa esittelen erilaisia kierrätettynä löytyneitä aarteita, jotka muutoin eivät blogiini löytäisi tietään. Kalenterissa ei tulla näkemään koruja, vaatteita tai laukkuja, vaan julkaisen mielenkiintoisia (ainakin omasta mielestäni, hih) esineitä, jotka ovat kulkeutuneet käytettyinä kotiimme.  Laitahan Kierrätyslöytöjen joulukalenteri seurantaan, luukkujen postaukset ovat lyhyitä ja nopeasti lukaistavia joulukiireiden lomassa.  Ihanaa joulun odotusta kaikille!

Isoäidinneliötyyny

Sain ystävältäni Berliinissä kassillisen punaisia ja valkoisia lankoja. Oli pieniä keränyttyröitä, kesken jääneitä töitä sekä raidallinen tonttuhattu, josta oli kuulemma tullut liian kuuma ja painava. Purin kaikki, jopa sen kaksinkertaisella langalla neulotun tonttuhatun, josta tulikin todella paljon lankaa! 

Näistä kierrätetyistä langoista olen sekä neulonut että virkannut kaikenlaista.  Kaikista pienimmistä purkukeristä aloitin virkkaamaan jo Berliinissä kahta punavalkoista isoäidinneliötä. Pääteltäviä lankoja oli kertynyt toivoton määrä jo neliöiden ollessa noin 30 cm × 30 cm kokoisia. Tätä inhokkihommaani - lankojen päättelyä - näpersin paluumatkallamme laivalla Travemündestä Malmöön ja sen jälkeen punavalkoiset neliöt jäivät viikkokausiksi unholaan.

Alkusyksystä kaivelin neliöt esiin ja pikkuhiljaa virkkailin niihin lisää punaista ja valkoista. Eilen sain urakan päätökseen: 50 cm × 50 cm kokoinen kierrätetystä langasta virkattu isoäidinneliötyynyni valmistui!Kommentit

Suositut tekstit