Siirry pääsisältöön

Videot

Kukkivia kirppislöytöjä

Minulle on joskus käynyt niin, että kivat kirppislöydöt seuraavat toisiaan, ja juuri niin tapahtui tämän viikon alussa. Maanantaina tekemälläni kirppiskierroksella löysin hehkuvissa väreissä olevan kukkajakun, bomber-takiksi tätä kai voisi sanoa. Hinta oli vain kaksi euroa. Tiistaina kävin kiertämässä saman kirppiksen kuin maanantainakin - ja löysin kukkabomberiin täydellisesti sopivan kukkahuivin! Kyseessä ei ollut sama itsepalvelumyyntipöytä, jolta takin olin löytänyt, eli tämä oli aivan puhdasta sattumaa. Huivin hinta oli 1,20 euroa.  Kukallisia vaatteita ja asusteita käytän harvemmin, koska en toivo Hyacint Bucket -efektiä, mutta nämä mustapohjaiset kukkaihanuudet ovat kyllä sellaisia, että tulen käyttämään niitä yhdessä - olkoonkin sitten Hyacint tai ei!

Pökertyneen pöllön inspiroimat "Volvopöllöt" ja "Siipiveikot" korvistuunaukset

Tein kaksi pöllökorvisparia. joihin inspiraation sain äidilleni 1990-luvun alkupuolella sattuneesta tapahtumasta, joka meni näin: 

Äidilläni oli Volvo Amazon -merkkinen auto ja autolle oli vuokrattu oma talli talosta, jossa vanhempani asuivat. Eräänä aamuna äitini meni hakemaan autoaan ja löysi tallin oven edestä tuupertuneen helmipöllön; lintu oli ilmeisesti lentänyt päin tallin ovea. Tuohon aikaan ei vielä ollut kännyköitä kuin harvalla ja äitini kävi soittamassa apua lähellä olevasta puhelinkopista.  

Samalla kadulla sijaitsi surullisenkuuluisa keskikaljakuppila ja paikalle "autotallin eteen tuupertunutta" olikin sitten saapunut auttamaan poliisi mustalla maijalla. Heidän hämmästyksensä oli vaihtunut huvittuneisuuteen kun selvisi, että avun tarvitsija oli lintu. Asiallisesti he olivat kertoneet, että ottavat toki linnun mukaansa maijaan ja vievät poliisilaitokselle, mutta siellä se joutuu odottamaan putkassa kunnes joku ehtii viedä sen Heinolan lintutaloon hoitoon.

Eläinrakas äitini oli kauhistunut: eihän helmipöllöparka ollut mikään rosvo, ei sitä saanut putkaan laittaa! Joten, hän päätti viedä itse linnun noin kolmenkymmenen kilometrin päähän Heinolan lintutaloon. Niinpä pökkyräinen pöllö sitten matkusti ilmareijitetyssä pahvilaatikossa äitini Volvo Amazonissa hoitoa saamaan. Muutama päivä tapahtuman jälkeen äitini oli saanut Heinolan lintutalosta iloisen puhelinsoiton ja kuullut, että pöllö oli toipunut täysin ja päässyt takaisin luontoon.

Materiaalina korviksissani on kirppikseltä ostamani keramiikkaiset pöllöhelmet, jotka purin 20 senttiä maksaneesta rannekorusta. "Volvon" merkit ovat korvikset, jotka ostin vuosia sitten erään kultasepänliikkeen alelaarista muutamalla eurolla vain siksi, että niissä oli erittäin hyvät hopeiset koukut. Symbolihan on uroksen tai koiraan merkki. Kun Tampereelle piti tulla "Uros" niminen areena, suunnittelin, että teen merkeistä statement-korvikset (haloo - kuinka typerä nimi areenalle olisi ollutkaan "Uros"), joita käytän jääkiekkopeleissä. Onneksi areenan nimeksi tulikin sitten jotakin muuta. 

"Volvopöllö" -korviksissani merkki muistuttaa hauskasti helmipöllön selviytymistarinasta - vaikka, jos tarkkoja ollaan, Volvo Amazonissa ei ole käytetty tuota automerkin tyypillistä logoa. "Siipiveikot" -korvikset puolestaan ovat tavanomainen korvisaskartelu, jossa lisäsin pöllöhelmiin vain roikkuvat sulkakoristeet.

Kommentit

Suositut tekstit