Siirry pääsisältöön

Videot

Tampereen Vuores vs Peltolammi - Peltolammi voitti

Postaukseni aihe menee ohi käsityön, mutta kuten blogini lukijat tietänevät, muutimme tämän vuoden keväällä. Syy muuttoon oli se, että alue ja asunto, jossa ennen asuimme, ei tuntunut enää "meidän näköiseltä". Ja mistä sitten muutimme minne ja miksi? Muutimme Tampereella Vuoreksesta Peltolammille. Tamperetta tuntevat kokenevat tässä vaiheessa kylmänväristyksiä: Vuores, upea uusi haluttu ja suosittu asuinalue vastaan pahamaineinen Peltolammi - miksi ihmeessä? Järkisyitä oli paljon: vuonna 2015 muutimme Vuorekseen, jonne luvattiin tulevan ummet ja lammet palveluita poikineen. Asuimme kahdeksan vuotta, ja tuliko palveluita? Jos Sale-robotti on palvelua, niin sitten tuli. Vuoreskeskukseen piti tulla kirjasto ja terveyskeskus - tuli erityislasten koulu, joka tietenkin on tärkeä, mutta oppilaat kuljetetaan sinne kyydityksellä, jolloin koulun ei välttämättä tarvitsisi sijaita alueen paraatipaikalla. Kirjastosta ja terveyskeskuksesta ei ole enää tietokaan. Moderni jätteenkäsittely hi

Pökertyneen pöllön inspiroimat "Volvopöllöt" ja "Siipiveikot" korvistuunaukset

Tein kaksi pöllökorvisparia. joihin inspiraation sain äidilleni 1990-luvun alkupuolella sattuneesta tapahtumasta, joka meni näin: 

Äidilläni oli Volvo Amazon -merkkinen auto ja autolle oli vuokrattu oma talli talosta, jossa vanhempani asuivat. Eräänä aamuna äitini meni hakemaan autoaan ja löysi tallin oven edestä tuupertuneen helmipöllön; lintu oli ilmeisesti lentänyt päin tallin ovea. Tuohon aikaan ei vielä ollut kännyköitä kuin harvalla ja äitini kävi soittamassa apua lähellä olevasta puhelinkopista.  

Samalla kadulla sijaitsi surullisenkuuluisa keskikaljakuppila ja paikalle "autotallin eteen tuupertunutta" olikin sitten saapunut auttamaan poliisi mustalla maijalla. Heidän hämmästyksensä oli vaihtunut huvittuneisuuteen kun selvisi, että avun tarvitsija oli lintu. Asiallisesti he olivat kertoneet, että ottavat toki linnun mukaansa maijaan ja vievät poliisilaitokselle, mutta siellä se joutuu odottamaan putkassa kunnes joku ehtii viedä sen Heinolan lintutaloon hoitoon.

Eläinrakas äitini oli kauhistunut: eihän helmipöllöparka ollut mikään rosvo, ei sitä saanut putkaan laittaa! Joten, hän päätti viedä itse linnun noin kolmenkymmenen kilometrin päähän Heinolan lintutaloon. Niinpä pökkyräinen pöllö sitten matkusti ilmareijitetyssä pahvilaatikossa äitini Volvo Amazonissa hoitoa saamaan. Muutama päivä tapahtuman jälkeen äitini oli saanut Heinolan lintutalosta iloisen puhelinsoiton ja kuullut, että pöllö oli toipunut täysin ja päässyt takaisin luontoon.

Materiaalina korviksissani on kirppikseltä ostamani keramiikkaiset pöllöhelmet, jotka purin 20 senttiä maksaneesta rannekorusta. "Volvon" merkit ovat korvikset, jotka ostin vuosia sitten erään kultasepänliikkeen alelaarista muutamalla eurolla vain siksi, että niissä oli erittäin hyvät hopeiset koukut. Symbolihan on uroksen tai koiraan merkki. Kun Tampereelle piti tulla "Uros" niminen areena, suunnittelin, että teen merkeistä statement-korvikset (haloo - kuinka typerä nimi areenalle olisi ollutkaan "Uros"), joita käytän jääkiekkopeleissä. Onneksi areenan nimeksi tulikin sitten jotakin muuta. 

"Volvopöllö" -korviksissani merkki muistuttaa hauskasti helmipöllön selviytymistarinasta - vaikka, jos tarkkoja ollaan, Volvo Amazonissa ei ole käytetty tuota automerkin tyypillistä logoa. "Siipiveikot" -korvikset puolestaan ovat tavanomainen korvisaskartelu, jossa lisäsin pöllöhelmiin vain roikkuvat sulkakoristeet.









Kommentit

Suositut tekstit