Siirry pääsisältöön

Videot

Kukkivia kirppislöytöjä

Minulle on joskus käynyt niin, että kivat kirppislöydöt seuraavat toisiaan, ja juuri niin tapahtui tämän viikon alussa. Maanantaina tekemälläni kirppiskierroksella löysin hehkuvissa väreissä olevan kukkajakun, bomber-takiksi tätä kai voisi sanoa. Hinta oli vain kaksi euroa. Tiistaina kävin kiertämässä saman kirppiksen kuin maanantainakin - ja löysin kukkabomberiin täydellisesti sopivan kukkahuivin! Kyseessä ei ollut sama itsepalvelumyyntipöytä, jolta takin olin löytänyt, eli tämä oli aivan puhdasta sattumaa. Huivin hinta oli 1,20 euroa.  Kukallisia vaatteita ja asusteita käytän harvemmin, koska en toivo Hyacint Bucket -efektiä, mutta nämä mustapohjaiset kukkaihanuudet ovat kyllä sellaisia, että tulen käyttämään niitä yhdessä - olkoonkin sitten Hyacint tai ei!

Valmisneuleen pidentäminen

Taannoin suurensin ystäväni neulepaitaa kiiloilla ja samaiselta ystävältä oli tuunauspinossani jonossa myös neulepaita, johon toivottiin lisää pituutta. Valmisneuleen pidentäminenhän ei ole sen kummoisempi urakka kuin neuloa pyöröpuikoilla vain lisää pituutta - tai niinhän minä siis luulin.

Purin neuleesta helmaresorin pois ja keräsin silmukat pyöröpuikoille. Siinä vaiheessa alkoi hieman hirvittää mitä olin lupautunut tekemään: silmukoita kertyi lähes 500 kappaletta! Vertailuksi kerrottakoon, että silloin kun vielä neuloin itselleni villapaitoja neuleissani oli langasta riippuen 200 - 250 silmukkaa. "Onneksi" jalkapallon MM-kisat olivat tähän neulepaitatouhuun ryhtyessäni juuri alkaneet ja päätin, että neulon paidan jatketta pelejä katsellessani. 

Sopivan ohuen langan löytyminen kesti, etsin aluksi neuleen väreihin sointuvia lankoja, mutta en löytänyt. Jouduin tyytymään mustaan, harmaaseen ja vaaleanharmaaseen lankaan, joita vuorottelemalla sain vaihtelua helman väritykseen. Jatkoin neuletta noin 30 cm, lankaa kului reilu 100 grammaa ja aikaa puuha vei kaksi viikkoa. Tämän viikon alussa vein neuleen ystävälleni, joka oli tyytyväinen eikä häntä haitannut, ettei juuri samanvärisiä lankoja neuleeseen ollut löytynyt.


Kommentit

Suositut tekstit