Siirry pääsisältöön

Videot

Asustejoulukalenteri, luukku 1: peikkotumput

Kalenterin ensimmäisen luukun asusteena paljastuu "peikkotumput", joista löytyy tarkempi postaus  täältä . Ahkerassa käytössä olevat lapaset on neulottu useampi vuosi sitten. Aiempien vuosien joulukalentereiden ykkösluukkuihin pääset näistä linkeistä: Korvakorukalenteri Punaisten laukkujen joulukalenteri Kierrätyslöytöjen joulukalenteri

Puseron re-tuunaus

Minulle käy joskus niin, että tuunaan uudelleen jo aiemmin tuunaamiani vaatteita. Nyt "re-tuunasin" ruman kiekkofanipaidan, jossa varsinaisesti ei ollut mitään vikaa, olin vain hieman kyllästynyt siihen. Minulla kynnys uudelleentuunaukseen on kohtalaisen matala ja saatan ryhtyä puuhaan joskus ihan vain käsityötekemisen puutteesta. 

"Kiekkofanipaita" oli ensimmäisellä tuunauskerrallaan pitkähihainen punkkariseeprapusero. En pitänyt paidan hihoista ja toisella tuunauskierroksella paidasta lähti sekä seepraprintti että hihat. Punkkariseepra päätyi koristamaan nuhraista Marilogokassia, joka olikin kovassa käytössä viime kesänä. 

Nyt, tällä kolmannella tuunauskerralla tehtailin paitaa kauniimmaksi ompelemalla siihen lisää printtitilkkuja - touhu kävi erinomaisesta ompeluharjoittelusta, sillä tilkkujen kiinnittäminen oli aikaa vievää ja kärsivällisyyttä vaativaa puuhaa. Halusin myös puseroon lisää pituutta, joten ompelin vielä helmaan kaistaleen sinisävyistä maastokuviotrikoota. Puseron niskassa olleen Tampereen kaupungin vaakunabrodeerauksen otin pois, sillä se tuntui niskassa kovalta. Vaakunalle täytyykin löytää uusi paikka - pitäisiköhän se kiinnittää Manseaiheiseen Marilaukkutuunaukseeni?

Kommentit

Suositut tekstit