Siirry pääsisältöön

Videot

Farkkuhame ja Maripaita päivän kotiasuna

Tänään kotosalla ollessa asukseni valikoitui paidasta tuunaamani  farkkuhame  ja Marimekon pitkähihainen t-paita. Hameessa oli alunperin tavalliset valkoiset paidannapit, mutta koska minulla oli ylimääräisiä Jokapoika -paidan nappeja, niin vaihdoin ne hameeseen. Ehkäpä tuon Marimekkokytköksen syystä hame hakeutui tänään ylleni Maripaidan kanssa! Leveäraidallinen paita on löytö kirppikseltä "saa ottaa" -laatikosta. Tämän paidan kanssa olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan: olin kirpparille sisään mennessäni jo katsonut tuon laatikon, mutta vielä poislähtiessäni vilkaisin sitä ohimennessäni - ja raitapaita oli mytyssä päällimmäisenä. Se oli siis ilmestynyt "saa ottaa" -laatikkoon sillä aikaa kun olin kiertänyt kirppiksen. Mikä säkä!

Puseron re-tuunaus

Minulle käy joskus niin, että tuunaan uudelleen jo aiemmin tuunaamiani vaatteita. Nyt "re-tuunasin" ruman kiekkofanipaidan, jossa varsinaisesti ei ollut mitään vikaa, olin vain hieman kyllästynyt siihen. Minulla kynnys uudelleentuunaukseen on kohtalaisen matala ja saatan ryhtyä puuhaan joskus ihan vain käsityötekemisen puutteesta. 

"Kiekkofanipaita" oli ensimmäisellä tuunauskerrallaan pitkähihainen punkkariseeprapusero. En pitänyt paidan hihoista ja toisella tuunauskierroksella paidasta lähti sekä seepraprintti että hihat. Punkkariseepra päätyi koristamaan nuhraista Marilogokassia, joka olikin kovassa käytössä viime kesänä. 

Nyt, tällä kolmannella tuunauskerralla tehtailin paitaa kauniimmaksi ompelemalla siihen lisää printtitilkkuja - touhu kävi erinomaisesta ompeluharjoittelusta, sillä tilkkujen kiinnittäminen oli aikaa vievää ja kärsivällisyyttä vaativaa puuhaa. Halusin myös puseroon lisää pituutta, joten ompelin vielä helmaan kaistaleen sinisävyistä maastokuviotrikoota. Puseron niskassa olleen Tampereen kaupungin vaakunabrodeerauksen otin pois, sillä se tuntui niskassa kovalta. Vaakunalle täytyykin löytää uusi paikka - pitäisiköhän se kiinnittää Manseaiheiseen Marilaukkutuunaukseeni?

Kommentit

Suositut tekstit