Siirry pääsisältöön

Videot

Repun muokkaus

Minulla on kaksi samanlaista Kipling-merkkistä reppua, joista toinen on punainen ja toinen keltainen. Molemmat reput ovat kirppisostoksia; punainen on parin vuoden takaa, mutta keltainen on jo niin vanha ostos, että taisipa olla markka-aikaa... Samalta aikakaudeltahan nuo reput lienevät, minun laukkukokoelmassani tuo punainen on "uusi". Käytin keltaista reppua aikoinaan paljonkin, ja sen läpässä oleva tarranauhakiinnitys oli mennyt huonoksi, se ei enää "tarrannut" - tiedättehän millaiseksi tarranauha menee vanhuuttaan. Kiinnitykselle olisi pitänyt tehdä jotakin, mutta sen sijaan päätinkin tehdä radikaalin fiksauksen: muutin koko repun jumpparepuksi! Koska tässä reppumallissa oli kiristysnyörit suuaukolla, oli jumpparepuksi muuttaminen kohtuullisen helppo homma: ratkoin irti läpän ja olkahihnat, vaihdoin kiristysnyörit pidemmiksi ja tein niille kiinnityspaikat reppuun. Ja siinä se, valmista tuli! Erityisesti minua ilahduttaa nyt se, että repusta tuli sellainen, että

Pääsiäiskalenteri: kiirastorstai

Pääsiäisviikon torstailla onkin sitten jo tutumpi nimi: kiirastorstai. Kansanperinteessä "kiira" oli talon pihapiirissä elelevä paha olento. Kiirastorstaina tätä pahaa henkeä karkoitettiin kiertelemällä pitkin pihoja ja peltoja pitäen kovaa meteliä.
(Lähde: juhlapyhät.fi -sivusto ja Wikipedia)

Kiirastorstaina paljastuu kultamunarasiani viimeinen "aarre": pääsiäisrannekoruni. Olen pujottanut "pandora"-ketjuun valkoisia muovihelmiä ja kolme pientä pupua. Ranneketju on tullut kirppikseltä ostetussa sekalaisia koruja sisältäneessä pussissa. Ketju on niin kaukana aidosta Pandora-korusta kuin vain voi olla, en ikinä tieten tahtoen ostaisi tällaista, mutta koska se on minulle kulkeutunut, niin se saa toimia pääsiäisrannekorunani.


Kommentit

Suositut tekstit