Siirry pääsisältöön

Videot

Muoviroskasta tulppaanikorvikset

Kauniin punainen shampoopullo tyhjeni ja siitä lähti helposti nykäisemällä tuotetarrat irti. Eipä muuta kuin askartelemaan, tästä muoviroskasta piti ehdottomasti tehdä korvikset! Piirsin pahvinpalalle (joka sekin oli roska) tyylitellyn tulppaanin ja leikkasin sen kaavaksi, jonka avulla piirsin kuvion muoviin. Leikkasin tulppaanit irti muovinpaloista ja huolittelin reunat nopeasti sytkärillä. Huom! Sytkärin kanssa pitää olla tarkkana, ettei muovi sula liikaa, suosittelen kokeilemaan hukkapalaan ensin!  Ripustin tulppaaneihini violetit lasihelmet ja kiinnitin korvakorukoukut - valmista tuli! Korurasiaksi korviksille kätköistäni löytyi joskus kirppikseltä ostettu ja vaille käyttöä jäänyt pyöreä Rooma-aiheinen peltirasia.

Pääsiäiskalenteri: pitkäperjantai

Pääsiäisviikon perjantain nimi lienee kaikille tuttu: pitkäperjantai. Se on pääsiäistä edeltävä perjantai, yksi hiljaisen viikon juhlapyhistä. Mutta etuliite "pitkä", mistä se tulee? Googletin paljon tätä tietoa, ja erään selityksen löysin Kotimaisten kielten keskuksen sivuilta. Heidän artikkelinsa aiheesta kertoi, että sana "pitkä" on käännöslaina jo 1500-luvulta ruotsin kielen sanasta "lång". Pitkänäperjantaina muistellaan Kristuksen kärsimystä ja kuolemaa, joten siksi sanan "pitkä" katsotaan kuvaavan hyvin päivän luonnetta. Erikoista on kuitenkin se, että Pohjoismaiden ulkopuolella päivästä ei juurikaan käytetä tällaista nimitystä.
(Lähde: kotus.fi -sivusto)


Pitkäperjantaina kalenteristani löytyy pääsiäisaiheinen pöytäliina, joka on peräisin 1960-luvulta. Olen saanut liinan anopiltani, ja hän on kertonut, että kangas oli tarkoitettu leikattavan valkoisia raitoja pitkin ja ommeltavan lautasliinoiksi. Anoppini ei ollut tehnyt niin, koska hänen mielestään liina on kauniimpi näin, ja siinä hän on aivan oikeassa. Liina on niin sievä, että se koristaa pöytäämme jo hyvissä ajoin ennen pääsiäistä.







Kommentit

Suositut tekstit