Siirry pääsisältöön

Videot

Tampereen Vuores vs Peltolammi - Peltolammi voitti

Postaukseni aihe menee ohi käsityön, mutta kuten blogini lukijat tietänevät, muutimme tämän vuoden keväällä. Syy muuttoon oli se, että alue ja asunto, jossa ennen asuimme, ei tuntunut enää "meidän näköiseltä". Ja mistä sitten muutimme minne ja miksi? Muutimme Tampereella Vuoreksesta Peltolammille. Tamperetta tuntevat kokenevat tässä vaiheessa kylmänväristyksiä: Vuores, upea uusi haluttu ja suosittu asuinalue vastaan pahamaineinen Peltolammi - miksi ihmeessä? Järkisyitä oli paljon: vuonna 2015 muutimme Vuorekseen, jonne luvattiin tulevan ummet ja lammet palveluita poikineen. Asuimme kahdeksan vuotta, ja tuliko palveluita? Jos Sale-robotti on palvelua, niin sitten tuli. Vuoreskeskukseen piti tulla kirjasto ja terveyskeskus - tuli erityislasten koulu, joka tietenkin on tärkeä, mutta oppilaat kuljetetaan sinne kyydityksellä, jolloin koulun ei välttämättä tarvitsisi sijaita alueen paraatipaikalla. Kirjastosta ja terveyskeskuksesta ei ole enää tietokaan. Moderni jätteenkäsittely hi

1960-luvun nukketaloni muuttomyynti

Muuttomme vuoksi oli myytävä paljon tavaraa pois, osa sellaisiakin, jotka minulla oli ollut jo lapsuudesta asti. Muuttopäätöstä tehtäessä tämä asia oli tiedossani ja olin sen hyväksynyt; yllättäen tavaroista luopuminen olikin helppoa - ja itse asiassa huojentavaa. Miksi olin säilytellyt jotakin esinettä vuosia, jopa vuosikymmeniä, vaikka en edes käyttänyt sitä?


Iloitsen, että vanhat "aarteeni" löysivät netin kautta uusia koteja, enkä joutunut viemään niitä kaatopaikalle, vaikka ne kuntonsa puolesta olisivatkin jo sinne jonkun mielestä kuuluneet. Esimerkiksi vanha, vuonna 1968 joululahjaksi saamani nukketalo, joka oli niin peruskorjauksen tarpeessa, että kukaan lapsi sillä ei varmaan olisi suostunut sellaisenaan leikkimään. Tein nukketalosta myynti-ilmoituksen, johon kirjoitin sen tarinan: 

"Vuonna 1968 hartiapankkivoimin valmistunut nukkekoti kaipaa vuosikymmenien autiona olon jälkeen uutta omistajaa. Kaksikerroksisen talon rakennusmateriaali on vahvaa, huonekaluissa käytettävää levyä. Vihreäkattoinen talo on aikoinaan kestänyt myös leikit lasten liukumäkenä, sen verran tukevaa on ollut rakentaminen 1960-luvulla.

Talo on vuosien kuluessa rapistunut; sen ulkoseinä on joutunut töhertelijän uhriksi ja kaikki talon irtaimisto on liimalla kiinni olleita mattoja myöten kelvannut jonkun matkaan. Talon ikkunat ovat kuitenkin onneksi säilyneet ehjinä. Taloon ei tule juoksevaa vettä, joten putkiremontista ei ole pelkoa. Sähköjä taloon ei ole vedetty, mutta perimätiedon mukaan niitä oli kuitenkin 1960-luvulla talon rakennusvaiheessa kaavailtu sinne. Talolla oli tuolloin ollut kireä aikataulu: sen oli pitänyt valmistua jouluksi 1968, joten valaistus oli jätetty pois. Talo kaipaa remonttia, mutta onnekseen siinä ei ole home- eikä kosteusvauroita.

Talossa on paljon potentiaalia myös nukkekotiharrastajalle; voit palauttaa sen loistoonsa tai sitten: entäpä jos tekisitkin siitä autiotalon? Ikkunoihin roikkumaan rikkinäisiä verhoja, huoneisiin lojumaan rikkinäisiä huonekaluja, tyhjiä säilyketölkkejä, vanhoja sanomalehtiä, astioita joissa kuivuneita ruuantähteitä, tyhjiä pulloja lattioilla, pahvilaatikoita, hämähäkinseittejä... vain mielikuvitus on tässä tyylilajissa rajana!

Talolla on ollut vain yksi omistaja, joka muuttaa nyt pieneen kerrostaloasuntoon ja joutuu siksi luopumaan nukkekodistaan. Omistaja tiedostaa, että tuleva ostaja joutuu laittamaan taloon paljon työtunteja ja siksi hän on valmis neuvottelemaan talon kauppahinnasta. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä sopiaksesi talon näytöstä ja jätä rohkeasti tarjous!"

Ja kuinka nukketalokaupassa kävi? Sain tarjouksen, jonka hyväksyin ja talokaupat tehtiin pari viikkoa myynti-ilmoituksen jättämisen jälkeen.






Kommentit

Suositut tekstit