Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Kahdesta t-paidasta oloasu

Minulla oli kirppiksen "saa ottaa" -laatikosta löydetyt viininpunainen t-paita ja harmaa printtipaita odottamassa tuunausinspiraatiota. Molemmat puserot olivat minulle sellaisenaan sopimattomia: viininpunaisessa oli kaula-aukko pahasti lörpsähtänyt ja harmaa pusero oli XL-kokomerkinnästään huolimatta tiukka. Lisäksi sen printtikuva oli tönkkö, joten vaate ei olisi ollut miellyttävä yllä edes aluspaitana. 

Käytän lähes aina kotona ollessani trikoohametta ja olen tehnyt monta kotihametta vanhoista t-paidoista "yhden sauman taktiikalla"; tällaisia ovat muun muassa musta hame,  sinimusta hame , raitahame  ja Union-hame. 

Viininpunainen t-paita alkoi silmissäni näyttää sopivalta hameeksi ja sellainen siitä tulikin. Leikkasin harmaan printtipaidan helmasta pätkän ja ompelin sen vyötäröksi hameeseen - tai niin ensin kaavailin. Ennen kuminauhan pujottamista hameeseen sovitin sitä myös niin päin, että harmaa trikoo-osa oli helmassa; se näytti hauskalta ja päätinkin pujottaa vyötärökuminauhan viininpunaiseen osaan. Viininpunaisen paidan hihoista ja selkäosasta yli jääneestä kankaasta sain tarpeeksi materiaalia, jotta pystyin suurentamaan harmaan printtipaidan väljemmäksi. 


T-paita löpsähtäneellä kaula-aukolla.

Oudohkolla, tönköllä printillä varustettu t-paita.

Harmaa osa tulikin hameen helmaan.

T-paidasta tuli sekä "oversize" että "cropped".


Kommentit

Suositut tekstit